De grote Zlatan-show, koning in een ploeg van bedienden

De grote Zlatan-show, koning in een ploeg van bedienden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niemand kan wat Zlatan kan. Dat gelooft hij zelf en ook wij zijn mee in dat verhaal. Overal waar hij speelde, scoorde hij de meest ongelooflijke goals. Ook bij zijn land, dat zonder hem absoluut niet zover was geraakt.

Ibrahimovic speelde in bijna alle grote Europese competitie (Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk) en veroverde overal titels. Maar meer nog dan titels, liet hij overal een onuitwisbare indruk na.

Het is echter bij Zweden dat we de grootste Ibrahimovic te zien kregen. Met alle respect, maar zijn ploegmaats zijn niet van die aard dat ze zonder hem het EK hadden gehaald. Gisteren scoorde hij twee doelpunten en dat deed hij vooral voor zichzelf. In Frankrijk gaat hij met Zweden zijn laatste kunstjes laten zien. Maar hij had al andere hoogtepunten.

Zlatan pakt Frankrijk even in

Ibrahimovic kwam uit een geweldig seizoen met AC Milan en moest met Zweden de laatste match van de poules spelen voor het EK 2012. Zlatan scoorde met een schitterende omhaal... Een maand later vertrok hij naar... PSG.

Zlatan: stormalarm rood tegen Engeland

Een match die voor altijd in de geschiedenisboekjes zal blijven staan. Niet enkel omdat Ibrahimovic op zijn eentje de hele voetbalnatie Engeland te kijken zette, maar vooral door die ene spontane geste die hem de voetballer van een andere planeet maakt die hij is. Een retro zoals we ze nog nooit zagen.

Zlatan qualificeert Zweden voor een laatste dans... in Frankrijk 

Iedereen zag de beelden van gisteren wel al. Ibrahimovic maakte het zelf af met twee goals nadat hij eerder Zweden al een goeie uitgangspositie had bezorgd. In Frankrijk gaan we sowieso genieten van zijn laatste kunstjes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties