Voormalig jeugdcoach van Januzaj Ludo Kums over zijn tweede WK met amper 7 caps: "Verrassend, maar op basis van zijn talent te begrijpen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Voormalig jeugdcoach van Januzaj Ludo Kums over zijn tweede WK met amper 7 caps: "Verrassend, maar op basis van zijn talent te begrijpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met zeven caps in de koffer maakt Adnan Januzaj zich op voor zijn tweede WK. Een opmerkelijk feit, wetende dat de 23-jarige vleugelaanvaller er woelige jaren heeft opzitten.

Voormalig jeugdtrainer bij Anderlecht Ludo Kums werkte in het verleden met Januzaj samen in de paars-witte jeugd. De vader van Sven Kums volgt de jonge talenten die hij destijds onder zijn hoede had nog steeds.

"Vanwege zijn talent speelde hij bij Anderlecht altijd in een hogere leeftijdscategorie"

"Over het algemeen is de selectie van Januzaj een verrassing, maar op basis van zijn talent valt deze beslissing wel te begrijpen", opent Kums. "Ik herinner me nog de periode (in 2005, red.) dat hij van RWDM overkwam naar Anderlecht. Vanwege zijn talent speelde hij altijd in een hogere leeftijdscategorie."

Na enkele moeilijke jaren ruilde Januzaj Manchester United definitief in voor de Spaanse eersteklasser Real Sociedad. Een goeie zet, zo zag ook Kums. "Het technische vermogen en snelle denken heeft Januzaj altijd gehad, maar hij moest het niet hebben van zijn snelheid of fysieke vermogen."

"Januzaj vond lange tijd niet de juiste club, waardoor hij zijn zelfvertrouwen verloor"

"De keuze voor La Liga is de juiste geweest. En dan moet je ook wat geluk hebben dat je de juiste club kiest en bij een trainer terechtkomt die in jou gelooft. Dat was bij hem lange tijd niet het geval, waardoor hij zijn zelfvertrouwen verloor."

Het jaar van Januzaj bij Real Sociedad:

  • 35 wedstrijden
  • 22 basisplaatsen
  • 4 goals
  • 6 assists
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties