Onze punten voor de Duivels: ééntje die quasi de perfectie benaderde
Johan Walckiers
Johan Walckiers

Onze punten voor de Rode Duivels tegen Costa Rica

Onze punten voor de Duivels: ééntje die quasi de perfectie benaderde
Foto: © photonews

De Rode Duivels hebben hun uitzwaaimatch tegen Costa Rica met duidelijke 4-1-cijfers gewonnen. Na de achterstand kwamen ze pas goed op dreef. En deze Eden Hazard willen we het hele toernooi zien! We beoordeelden enkel de starters en Chadli.

Hazard 9,5: Hij benaderde de perfectie, onze Eden. Bruggetjes, dribbels, acties... Alle gevaar kwam van de voet van Hazard. Hij speelde ronduit fantastisch. En misschien nog belangrijker: de samenwerking met Kevin De Bruyne verliep bijzonder goed.

Courtois 6: Kon weinig doen aan de tegengoal en had voor de rest weinig werk. Een kalme avond voor de doelman.

Boyata 7: Deed het weinige dat hij moest doen goed. Was ook bij de goeie hoekschoppen van De Bruyne aanwezig in de zestien en zorgde voor gevaar. 

Alderweireld 7: Nooit echt op de proef gesteld, maar zorgde met enkele goeie passes wel mee voor de opbouw.

Vertonghen 6: Eén foutje in zijn 102de interland zorgde voor de tegengoal. Te centraal teruggekopt, maar voor de rest weinig op aan te merken.

Witsel 6,5: Ook niet echt opvallend, maar dat is hij nooit. Hij snoepte weer heel wat ballen af en was de eerste in de opbouw.

De Bruyne 8: Perfecte hoekschoppen, lag mee aan de basis van de tweede goal van Lukaku en kende een goeie wisselwerking met Hazard.

Carrasco 5,5: Alles ging bijna over rechts, hij werd veel overgeslagen op links en kon zich niet echt laten zien.

Mertens 7: Een goal en veel inzet. Hij probeerde het verschil te maken en speelde de beste van zijn drie oefenmatchen.

Meunier 6,5: Alle gevaar kwam van de rechterflank in de eerste helft. En daar had Meunier zijn deel wel in. 

Lukaku 8,5: Had enkele ongelukkige balcontroles en een paar buitenspelgevallen in de eerste helft. Maar als de centers komen is hij levensgevaarlijk. Dat bewees hij ook weer.

Chadli 7,5: Sterke invalbeurt na de rust. Leverde een assist af en werpt zich steeds meer op als basisspeler. Helemaal fris ook voor het WK.

Stort €50 en speel met €150