Makelaar van voor WK gepasseerde Kubo kan niet lachen met "Ongewone gang van zaken" bij Japanse nationale ploeg

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
Makelaar van voor WK gepasseerde Kubo kan niet lachen met "Ongewone gang van zaken" bij Japanse nationale ploeg
Foto: © photonews

Geen Ryota Morioka en Yuya Kubo in de WK-selectie van Japan en dat is vanuit Belgisch perspectief toch behoorlijk vreemd en verrassend. En ook de makelaar van laatstgenoemde is niet opgezet met het feit dat zijn speler er niet bij is in Rusland.

"Yuya is een professional en kan een beslissing van een coach aanvaarden, maar deze gang van zaken zou ik ongewoon durven noemen", citeert Het Nieuwsblad, Kubo's zaakwaarnemer Maurizio Morana.

"Op de persconferentie van 18 mei, waar bondscoach Akira Nishino een ruime selectie bekendmaakte waarmee hij op 30 mei zou oefenen tegen Ghana, verklaarde hij dat Yuya door de play-offs tot 27 mei aan de slag was bij AA Gent en hij daar niet mee wilde interfereren." 

Bondscoach valt uit de lucht

Maar: "AA Gent speelde zijn laatste wedstrijd op 20 mei. Een dag later is Yuya naar Japan gereisd en op 22 mei is hij daar ’s ochtends gearriveerd. Bovendien hebben andere spelers die nog actief waren in Europa wél nog op 25 mei de spelersgroep vervoegd. Toen een journalist de bondscoach er attent op maakte dat Kubo al klaar was bij AA Gent, antwoordde hij met: 'Oh, echt waar'?" 

Geen leuke situatie voor Kubo, die echt gehoopt had op een WK-selectie en lang in het ongewisse bleef: "Iemand van de Japanse voetbalbond heeft Yuya gevraagd om toch te blijven trainen. Dat heeft hij dan ook gedaan tot 30 mei. Een dag later kwam dan de definitieve selectie, zonder Yuya. Als je 18 maanden hebt bijgedragen aan een project verdien je op z'n minst een kans", aldus manager Morana.  

Stort €50 en speel met €150