Ook Martínez ontsnapt niet aan vragen over gefrustreerde reactie Simon Mignolet, maar hij blust het brandje in stijl

Redactie vanuit Rusland
| 0 reacties
Ook Martínez ontsnapt niet aan vragen over gefrustreerde reactie Simon Mignolet, maar hij blust het brandje in stijl
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martínez viel even uit de lucht toen hij een vraag kreeg over de reactie van Simon Mignolet in de marge van de laatste groepsmatch tegen Engeland. De doelman van Liverpool toonde zich ontgoocheld omdat hij niet mocht spelen, de bondscoach ging uitvoerig in op de kwestie en klasseerde de zaak

"Ik weet niet waarom Gareth Southgate niet van keeper veranderde, maar ik kan je mijn reden geven. Op een groot toernooi speelt er geen fysieke factor mee bij een keeper, die kan zoveel matchen spelen als hij kan en nodig heeft. In Thibaut Courtois zijn geval: hij begon heel solide aan het toernooi en haalt voordeel uit zijn matchmodus, op die manier wordt hij ook getest", luidde de uitleg van Martínez. 

Geloof in Mignolet

"Ik denk niet dat rust voor een doelman op een WK een goeie zaak is, ook niet voor de nummer twee overigens. Als je volgende keer opnieuw op de bank zit, is dat geen voordeel. Nummer twee zijn, is een specifieke rol. Je moet klaar zijn voor het moment dat je onverwachts aan de bak moet en Mignolet heeft mij in het verleden getoond dat hij dat kan. Hij heeft dit seizoen heel wat meegemaakt bij Liverpool. Simon is een mature speler en wij geloven enorm in hem", klinkt het.  

"Voor de match tegen Engeland hadden we echter Thibaut Courtois nodig om het hoofd te bieden aan de fysieke présence van Engeland. Want dat is het land dat in de wereld het meeste aandacht besteedt aan stilstaande fases. Op dat vlak was het interessant om te zien of we een clean sheet konden houden op hun corners en vrije trappen", gaf de bondscoach ook een tactische reden op.  

Op en top professional

"Kijk, als je een speler hebt die blij is dat hij niet speelt, zit die in de verkeerde branche. Maar nogmaals: we moeten keuzes maken in het belang van het team en rekening houdende met de korte en lange termijn van dit WK. Simon is op en top professional", klonk het lovend. 

"Ik heb alle tijd van de wereld om naar hem te luisteren en hem te begrijpen, maar we moeten knopen doorhakken. Hij is een winnaar, een professional en hij wil spelen. Dat is positief en gezond en zijn attitude in de groep is ook uitstekend. Hij is een ploegmaat die wil dat zijn ploeg het goed doet, ik zie dus geen enkel probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties