Bart Verhaeghe krijgt straf voorstel: "Het WK-geld gebruiken voor de bouw van een nieuw stadion? Volstrekt idioot"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Bart Verhaeghe krijgt straf voorstel: "Het WK-geld gebruiken voor de bouw van een nieuw stadion? Volstrekt idioot"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de ochtend van één van de belangrijkste dagen van de Belgische voetbalgeschiedenis was vice-bondsvoorzitter Bart Verhaeghe te horen op Radio 1. Daar ging het niet zozeer over de zenuwen voor vanavond en wel over het financiële plaatje van het succes.

De Belgische voetbalbond is met een halve finaleplaats al zeker van minstens 18,7 miljoen euro aan prijzengeld, de werelkampioen krijgt zelfs 32,3 miljoen. "Ik moet eerlijk zijn, dat interesseert ons op dit ogenblik totaal niet", onderstreept Bart Verhaeghe op Radio 1. "Het is misschien on-Belgisch dat we niet met geld bezig zijn, maar we zijn bezig aan een on-Belgisch verhaal en met deze groep willen we geschiedenis schrijven."

Na het WK in Brazilië waren we bij de bond bijna failliet. Een aantal mensen heeft het heft toen in handen genomen en voor verandering gezorgd

Verhaeghe wil niet hetzelfde meemaken als vier jaar geleden en heeft een duidelijk plan. "De winst die we maken, wordt geherinvesteerd in de voetbalbond. Daarover zijn er duidelijke afspraken gemaakt met een verdeelsleutel tussen prof- en amateurvoetbal en de bond", zei hij.

De presentatrice deed nog een opmerkelijk voorstel: 'misschien kunnen we het geld gebruiken voor de bouw van een nieuw stadion?' "Volstrekt idioot", meent Verhaeghe. "Met dat geld ga ik geen nieuw stadion bouwen. Dat is niet onze kerntaak, wij investeren in de sport, van de basis tot de top."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties