FIFA pakt uit met resultaten van meer dan 2.000 dopingcontroles in Rusland

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
FIFA pakt uit met resultaten van meer dan 2.000 dopingcontroles in Rusland
Foto: © photonews

Ook op een WK voetbal ontsnap je als topsporter niet aan de obligate dopingcontroles. Zo werden er de voorbije maanden - sinds januari - ruim 2.000 controles uitgevoerd en niemand werd betrapt op het gebruik van verboden middelen.

In concreto werden er 2.037 controles uitgevoerd, goed voor in totaal 3.985 stalen. De Wereldvoetbalbond stelt dat het om het meest uitgebreide WK-antidopingprogramma ooit gaat. 

"Nu het WK 2018 in Rusland bijna afgelopen is, kunnen we stellen dat de resultaten van de analyses tot op heden allemaal negatief zijn. Alle spelers die op dit wereldkampioenschap actief waren, werden sinds begin dit jaar zonder aankondiging gecontroleerd en ook tijdens het toernooi zelf vonden nog 626 controles plaats.

Slechts één keer kwam er een abnormaal resultaat uit de bus, maar de WK-ganger in kwestie beschikte wel over het vereiste voorschrift om het product te gebruiken. Onze Rode Duivels en de andere spelers die de halve finale bereikten, werden sinds januari tussen de vier en de acht keer aan een controle onderworpen.

Stort €50 en speel met €150