Al die Rode Duivels bij ronkende topclubs, hoe voelt dat voor 'Chinees' Axel Witsel? Dit had hij daarover te zeggen

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Rusland
Al die Rode Duivels bij ronkende topclubs, hoe voelt dat voor 'Chinees' Axel Witsel? Dit had hij daarover te zeggen
Foto: © photonews

Als je de selectie van de Rode Duivels bekijkt, zijn er twee vreemde vogels: Yannick Carrasco en Axel Witsel, die allebei hun brood verdienen in China. Voelt dat niet vreemd aan als je weet dat al die andere spelers bij de grootste topclubs ter wereld spelen.

Witsel ligt er heus niet wakker van: "We hebben een ploeg met twee grote spelers, maar tijdens dit WK heb ik mezelf niet beschouwd als een speler die in China speelt. Als je op het veld staat moet je vergeten waar je speelt", klinkt het klaar en duidelijk. 

Beste niveau

Morgen bereikt de ex-middenvelder van Standard overigens een mijlpaal. Als hij speelt - wat toch de algemene verwachting is - dan pakt hij zijn 96ste cap en daarmee evenaart hij een zekere Jan Ceulemans. "Ik ben enorm fier dat ik hem kan voorbijsteken. Mijn mooiste moment? Dit WK. Ik heb vroeger ook heel goeie matchen gespeeld, maar ik denk dat ik hier in Rusland mijn beste niveau gehaald heb."

Na de kleine finale van morgen is er zondag nog de grote finale tussen Frankrijk en Kroatië, steekt dat bij Witsel? "Ik denk niet dat ik ga kijken. We trekken naar Brussel zondag en op het moment dat ik op vakantie vertrek, zet ik de knop af. Ik zie Frankrijk wel winnen. We hebben verloren op details, maar in de toekomst zullen we een kandidaat zijn om het EK te winnen", weet Witsel zeker.  


 

Stort €50 en speel met €150