Is Roberto Martinez in 2020 zeker nog coach van de Rode Duivels? Hij antwoordt zelf...
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Sint-Petersburg

Roberto Martinez kan niet met zekerheid zeggen dat hij in 2020 nog steeds Belgisch bondscoach is

Is Roberto Martinez in 2020 zeker nog coach van de Rode Duivels? Hij antwoordt zelf...
Foto: © photonews

Roberto Martinez werd vandaag 45 jaar oud. De bondscoach werd door zijn spelers gefeliciteerd en moest - net als iedereen - door een tunnel lopen en klappen incasseren. "Maar we zijn uiteraard voorzichtig geweest met de coach", lacht Axel Witsel. Maar Roberto wil nog één verjaardagscadeau.

Engeland moet de kroon worden op het toernooi, nu de wereldtitel buiten bereik is. Het zullen geen twee B-teams worden die morgen op het veld komen. Enkele namen zullen wel verschillen met de basisploegen, maar geheimen zijn er niet tussen de twee landen.

"Het zal dezelfde tactische wedstrijd worden. Er zijn geen geheimen tussen beide teams. Sterling, Dele Alli... hun snelheid, Lingard  vanuit de tweede lijn, Kane die het verschil kan maken. Engeland zal in zijn geanimeerde 5-3-2 spelen. Er zullen geen verrassingen zijn in vergelijking met de wedstrijd in de groepsfase."

 

Je onthoudt van een toernooi het gevoel van de laatste wedstrijd. Iedere Belg verdient dat 'winning feeling'

 

"Het perfecte verjaardagsgeschenk? Maar één: winnen. Je onthoudt van een toernooi het gevoel van de laatste wedstrijd. Het was een geweldige ervaring. Iedere Belg verdient dat 'winning feeling'. Engeland zal echter met dezelfde ingesteldheid op het veld komen."

De vraag was of Martinez op zijn 47ste, tijdens het EK, zeker nog bondscoach zal zijn. "Zeker? Nee, want als ik twee matchen verlies willen jullie me eruit. Hoe kan ik dan zeker zijn?"

Stort €50 en speel met €150