Balaban leeft mee: "Voor de fans van Club moet dit zeer frustrerend zijn"

Balaban leeft mee: "Voor de fans van Club moet dit zeer frustrerend zijn"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Bosko Balaban maakte de laatste glorieperiode van Club Brugge mee. Hij won de beker en de titel met blauw-zwart en noemt Sollied nog altijd één van zijn beste coaches ooit. "Een trainer moet niet de moeder of de vrouw van de speler willen zijn", lacht de Kroaat.

Voor Balaban is het ook een verrassing dat Club Brugge zo weinig prijzen pakte. "In tien jaar wonnen ze amper wat, in mijn periode van drie seizoenen pakten we beker, titel en bereikten we nog een keer de bekerfinale", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Dat er al tien jaar geen titel meer werd gewonnen, moet zeer frustrerend voor de fans zijn. Niet normaal. De politiek van de club moet wat veranderen. Stroomt er nu al wat meer jeugd door? Dat is goed, in mijn periode was dat flauwtjes", vindt hij.

Geen enkele keer voor ruzie gezorgd

Met Trond Sollied had hij een trainer op zijn maat. "Trond was een goeie trainer, omdat hij veel duidelijkheid gaf. En naast het veld was hij easy. No rules. Je moet als speler maar zelf weten wat je moet eten en drinken. Een trainer moet niet de moeder of de vrouw van de speler willen zijn."

"Voetballers worden goed betaald, ze moeten hun eigen leven onder controle houden. In Brugge had ik daar weinig problemen mee. We woonden in Varsenare. En het nachtleven in Brugge, geef toe, dat stelt niet veel voor. Ze noemden me problematisch, maar geloof me, binnen de ploeg heb ik voor niet één ruzie gezorgd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties