RS Waasland
kvoKV Oostende
1-0
Datum: 09/10/2005 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Puyenbekestadion
Wie kan leider KVSK United bijbenen?
Niels Hendriks
| 0 reacties
Wie kan leider KVSK United bijbenen?
Foto: © SC

Voorbeschouwing tweede klasse - speeldag n°7

Door de interland België-Spanje worden alle wedstrijden van de zevende speeldag op KVSK United–Geel na op zondag afgewerkt. KVSK United won hun partij op vrijdag en staat hierdoor voorlopig alleen aan de leiding. Tubize kan terug over de Limburgers naar de kop wippen als het weet te winnen van Antwerp.
 
Ook Dessel Sport kan mits winst terug op gelijke hoogte komen met United. De mannen van Ives Serneels stonden na zes speeldagen op een verrassende tweede plaats in het klassement. Op deze zevende speeldag wacht hen een moeilijke verplaatsing naar Eupen. De ploeg van Michael Goossens begon uitstekend aan de competitie maar haalde de laatste drie wedstrijden amper twee punten. Een nieuwe overwinning is dus meer dan welkom.
 
Zoals eerder gezegd heeft Tubize een moeilijke verplaatsing naar de Bosuil voor de boeg. Antwerp moet namelijk zo snel mogelijk op zoek naar drie punten. De Great Old staat op een erg teleurstellende 15e plaats met amper zes punten uit evenveel wedstrijden. Ook KBHZ heeft dringend nood aan een overwinning. De ploeg van trainer Fuat Capa heeft immers nog niet gewonnen deze competitie. Ook deze week zal het erg moeilijk worden om de drie punten thuis te houden. Ze ontvangen immers het ambitieuze Bergen in het Mijn-stadion.
 
KV Mechelen krijgt Achter de Kazerne SK Ronse over de vloer. Beide ploegen behaalde zeven punten uit zes wedstrijden. Als Malinwa de aansluiting met de brede subtop niet wil missen mag het op eigen veld geen steek laten vallen tegen dit Ronse. RS Waasland won vorige week met 2-0 van Bergen en hoopt deze sterke prestatie verder te zetten tegen KV Oostende. Ook de kustploeg won vorige week zijn partij tegen Mechelen met 0-2.
 
OH Leuven won vorig weekend van Union en zit mooi op schema. De Vlaams-Brabanders staan op een mooie achtste stek. Bij SK Deinze daarentegen gaat het heel wat minder. Ze spelen wel niet slecht maar toch raken ze moeilijk weg uit de onderste regionen. Kunnen ze deze speeldag wat rapen bij OHL? Een andere ploeg die onderaan blijft hangen is Union. De Brusselaars krijgen Virton op bezoek dat vorige week met 4-0 onderuit ging tegen KVSK United. Ten slotte trekt VW Hamme naar Kortrijk. Kan KVK zijn plaats in de subtop behouden?

Meer nieuws

2e klasse