Datum: 02/12/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kan zich herpakken
Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht kan zich herpakken
Foto: © SC

Anderlecht speelt vanavond al op eigen veld tegen AA Gent. Beide ploegen zijn niet goed op dreef. Anderlecht staat wel tweede, maar er werden al veel punten verspeeld. De laatste match die ze speelden verloren ze op eigen veld tegen Verbroedering Geel voor de Beker. Gent staat slechts op een negende plaats. Hierdoor beginnen de supporters van de Buffalo's te morren. 

Om 20.30 uur wordt de zestiende speeldag afgetrapt met Anderlecht - AA Gent. Anderlecht haalde in de laatste vijf matchen een matige 8/15. De laatste competitiewedstrijd bij Westerlo werd met 2-1 verloren. Bovendien is het geleverde spel ook niet om over naar huis te schrijven. Met de aartsmoeilijke verplaatsing bij Zulte-Waregem in het verschiet, vraag dat maar aan Club Brugge, doen ze er goed aan Gent te kloppen. 

Mark De Man heeft last van de enkel en kan dus niet aantreden. Verder is iedereen wedstrijdfit. Hasi, Pujol en Ehret krijgen geen plaats in de kern. De ogen zullen vooral gericht zijn op Wilhelmsson. De middenvelder zal mogelijk z'n laatste wedstrijd spelen in het Constant van den Stockstadion. 

Anderlecht: Proto; Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht; Wilhelmsson, Vanderhaeghe, Zetterberg, Goor; Jestrovic, Mpenza.

AA Gent haalde in de laatste drie wedstrijden geen enkel punt. Hierdoor zakten ze weg naar de negende plaats. Volgens trainer Leekens zijn z'n spelers te braaf. Ook is men bij Gent te afhankelijk van middenvelder Boussoufa

De bezoekers hebben af te rekenen met drie geschorsten. Smoje, Blessing en Kurtulus zitten allen op de strafbank. Trajcev is geblesseerd. Sandy Martens speelt wellicht opnieuw als rechtsachter. Gent kan wel terug rekenen op Mbark Boussoufa. Hij komt terug uit schorsing.

Gent: Herpoel; Martens, Laybutt, Lombaerts; De Beule, Vrancken, Mamouni, Boussoufa, Grégoire; Foley, Datti.

Scheidsrechter voor deze partij is de Nederlander Temmink.

Meer nieuws