Datum: 21/01/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Zeven wedstrijden vanavond in eerste
Thomas Dubois
| 0 reacties
Zeven wedstrijden vanavond in eerste
Foto: © SC

We zijn terug vertrokken voor de terugronde in de Jupiler League. Gisteren trapte landskampioen Club Brugge succesvol af en vanavond staan er nog zeven wedstrijden op het programma. Waaronder de duels van co-leider Standard en achtervolger Anderlecht.

Gouden Schoen Sergio Conceiçao mag samen met Standard de competitie hervatten met een duel thuis tegen Zulte Waregem. Om 18 uur belooft het een harde wedstrijd te worden. Zulte Waregem is dit seizoen heel goed bezig en zag in de heenwedstrijd een bijna zekere overwinning in enkele minuten verdwijnen. Zulte Waregem stond 1-0 voor, in de slotfase maakte Standard gelijk en in de slotseconden werd het 1-2. Een zware pil voor de jongens van Francky Dury die ongetwijfeld weerwraak zullen willen pakken. Bij Standard maakt Jorge Costa wellicht zijn debuut.

Om 20 uur krijgt Anderlecht het bezoek van Cercle Brugge. Cercle startte zwak aan de competitie maar herpakte zich toch goed. Nu staan de Bruggelingen op de elfde plaats. Sinds de terugkeer naar eerste slaagde Cercle er nog niet in om een topper duurzame punten af te pakken. Anderlecht zag in de winterstop onder andere Baseggio en Jestrovic vertrekken. Dé vervanger voor Jestrovic is de Argentijn Nicolas Frutos. Velen vergelijken hem nu al met Koller en dus zijn de verwachtingen meteen hoog gespannen. Anderlecht kan wellicht geen beroep doen op Mpenza, die geblesseerd is. De druk is meteen hoog in het Astridpark want puntenverlies is uitgesloten.

Naast de strijd aan de top is er ook heus degradatievoetbal op zaterdagavond, rode lantaarn Lierse staat voor dé match van de waarheid. De jongens van Trost moeten naar Staaien om de voorlaatste in de stand te bekampen. Verlies tegen Sint-Truiden zou al meteen voor een enorme klap zorgen vroeg in de terugronde. De heenwedstrijd op het Lisp werd door Lierse gewonnen, de enige overwinning van Lierse tot nu toe in de competitie. Lierse maakte van de winterstop gebruik om z’n kern af te slanken en trok Karel Snoeckx terug aan. Sint-Truiden wapende zich voor de terugronde met de aankoop van Peeters, Deelkens en de huur van Lardenoit. 

AA Gent krijgt het bezoek van La Louvière. De ploeg van Georges Leekens speelde een ondermaatse heenronde en kon op een enkele stunt tegen Standard na weinig overtuigen. Het is nu aan Gent om het tegendeel te bewijzen. La Louvière staat net boven de degradatieplaatsen en heeft dus punten nodig om zich enigszins te wapenen tegen een eventuele strijd tegen de degradatie die wenkt. 

Westerlo – zonder Jaja Coelho – mag de competitie hervatten met een thuisduel tegen Germinal Beerschot. Westerlo speelde een goede heenronde en staat momenteel op een fraaie vierde plaats. Het is afwachten of de jongens van Herman Helleputte een even goede terugronde kunnen spelen zonder Coelho. Germinal Beerschot versterkte zich met Daniel Cruz. Ook komt de Braziliaan Victor de voorlinie nog versterken. Germinal Beerschot staat op slechst drie punten van een plaats in de degradatiezone en moet dus punten pakken om hier weg te komen.

Lokeren – Moeskroen wordt het eerste duel voor Moeskroen-trainer Paul Put. Uitgerekend tegen een ex-ploeg mag hij de competitie hervatten. Het wordt ook het eerste duel sinds lang voor Aimé Anthuenis als clubtrainer na enkele jaren bondscoach geweest te zijn. Hij krijgt een zware erfenis van Muslin, die niet onaardig presteerde met deze groep.
 
De laatste wedstrijd op zaterdagavond is de wedstrijd op de Freethiel, waar Roeselare op zoek gaat naar z’n eerste uitoverwinning van het seizoen. De Roeselarenaars speelden een goede heenronde en staan met 23 punten op de tiende plaats. De ploeg zag in de winterstop Peeters vertrekken maar kreeg versterking van onder andere Vlaeminck, die zes maanden gehuurd wordt van Club Brugge. In de heenwedstrijd won Roeselare met 1-0 van Beveren, een doelpunt toen van Wagneau Eloi. Beveren hangt samen met nog enkele andere ploegen in het pak net boven de degradatiezone en moet daar zien weg te komen. [AN]

Meer nieuws