Datum: 15/04/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Jules Ottenstadion
Vijf matchen in hoogste klasse
Kristof Blomme
| 0 reacties
Vijf matchen in hoogste klasse
Foto: © SC

Het competitieslot belooft nog op alle vlakken spannend te worden. Zowel in de strijd voor de titel, Europees voetbal als tegen de degradatie kan er nog vanalles gebeuren. Op speeldag 31 deed Anderlecht vrijdagavond al wat het moest doen, namelijk winnen. Westerlo werd naar huis gestuurd met forfaitcijfers, na onder andere drie goals van Pujol. Zaterdagavond is vooral de strijd voor Europees voetbal van belang. Racing Genk en AA Gent werken immers een thuismatch af die moet gewonnen worden, tegen respectievelijk Lierse en Charleroi. Indien de drie punten gepakt worden staat Club Brugge morgen onder zware druk. Ook onderin kan alles wat duidelijker worden na vandaag. Cercle kan in het Jan Breydelstadion definitief de degradatie vermijden tegen Beveren. Moeskroen - Roeselare en Germinal Beerschot - Sint-Truiden zijn matchen tussen ploegen die nog weinig te winnen of te verliezen hebben. 

AA Gent is de ploeg van de terugronde. De Oost-Vlamingen haalden voorlopig 31/39. Dankzij dit knappe parcours staan de Gentenaars vierde op één punt van Club Brugge. Een overwinning tegen Charleroi betekent dus een voorlopige derde plaats. Met het oog op de laatste twee matchen tegen de nummers één en twee is een overwinning cruciaal. Charleroi kent een redelijk seizoen met een tiende plaats als gevolg. Van plaats zeven tot twaalf staat alles echter dicht bij elkaar. Leekens moet het doen zonder Beasejour en Thompson, de rest van de kern is beschikbaar. Bij Charleroi zijn twee belangrijke pionnen geschorst: kapitein Defays en topschutter Sterchele. Chabaud en Christ zijn dan weer geblesseerd.

Racing Genk neemt het in het Fenixstadion op tegen Lierse. Voor beide ploegen zijn de belangen groot. Racing Genk mag geen enkel punt meer verliezen wil het blijven meestrijden voor Europees voetbal. Voorlopig staat het op vier punten van plaats drie. Lierse vecht dan weer tegen de degradatie. Voorlopig staan de Pallieters zeventiende, een plaats die de club zou veroordelen tot de eindronde. Mits winst kan Lierse profiteren van het duel tussen Cercle en Beveren, die respectievelijk vier en twee punten meer hebben. Bij Genk zijn Peeters en Verdonck out. Sigurdsson keert terug uit schorsing. Bij Lierse liggen Dreesen, Wils en Smet in de lappenmand. Nnaji is geschorst. Trost kampt dus met serieuze problemen achterin. 

Germinal Beerschot kon de laatste maanden opklimmen van de kelder van het klassement naar plaats acht. Ook hier geldt dat de ploeg zowel zevende als twaalfde kan eindigen op het einde van de rit. Sint-Truiden lijkt gered. Het telt een voorsprong van zeven punten op Lierse en acht op La Louvière met nog slechts vier matchen te gaan. Puntenwinst kan zelfs mathematisch de redding betekenen. Bij de thuisploeg zijn Rachid, Prince en De Wree er niet bij. De Limburgers kunnen nog steeds niet rekenen op Kalisa. Simaeys keert terug uit schorsing. De Condé valt uit de kern. 

Moeskroen en Roeselare werken een duel af in de lage middenmoot. De Henegouwers komen, mits winst, op gelijke hoogte van Roeselare. De West-Vlamingen kunnen dan weer opklimmen naar de linkerkolom van het klassement. Bij Moeskroen zijn Oussalah, Grimaldi en Fellahi er niet bij. Hatchi is geschorst, na zijn rode kaart vorige week. Bij de bezoekers is enkel Monteyne out. Doelman Sierens is onzeker. Mogelijk maakt Biebauw dus zijn debuut. Eloi, kwelduivel in de heenmatch met vier goals, speelde met de reserven. 

Cercle Brugge - Beveren is een heel belangrijke partij voor beide ploegen. De Bruggelingen kunnen mits winst de redding vieren en met een gerust gemoed de derby van volgende week aanvatten. Ook voor Beveren zou winst een serieuze optie op het behoud betekenen. Beide ploegen worden door twee punten van elkaar gescheiden. Bij Cercle is enkel nog Viane geblesseerd. Svetlicic zit, na een langdurige onbeschikbaarheid, weer op de bank. Meyssen zit opnieuw niet in de selectie. Bij Beveren zijn Aruninha en Seka er niet bij. Joseph-Augustin en Copa keren terug uit schorsing.  

Meer nieuws