Datum: 16/04/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Regenboogstadion
Standard, Club en Essevee aan de bak
Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard, Club en Essevee aan de bak
Foto: © SC

Zondag staan er nog drie belangrijke partijen op het programma in de Jupiler League. Indien Standard de punten thuishoudt tegen Brussels vangt het de levensbelangrijke topper volgende week als leider aan. Club Brugge voelt de hete adem van Gent en Genk in de nek voor plaats drie. Ook hier is winnen een must. Zulte Waregem tenslotte moet winnen wil het de aansluiting met de top-5 niet verliezen. De West-Vlamingen zullen zich vanaf nu allicht wel concentreren op de bekerfinale. 

De eerste match is La Louvière - Club Brugge om 18 uur. La Louvière is de rode lantaarn in de Jupiler League. Het telt één punt minder dan Lierse. Beveren heeft al een voorsprong van vier punten. De Wolven moeten dus dringend punten pakken om de degradatie alsnog te vermijden. De laatste zeven partijen kwamen de Walen niet meer tot scoren. Club Brugge kon in 2006 nog geen enkele verplaatsing winnend afsluiten. Bij La Louvière zijn de drie punten een must om de derde plaats veilig te stellen. Op die manier zou er geprofiteerd worden van het puntenverlies van naaste belager Gent. Bij de thuisploeg zijn Oulai, Montoya en Rogerio geblesseerd. Jbari wordt waarschijnlijk de enige spits. Bij blauw-zwart raken Lange, Valgaeren, Vanaudenaerde, Hermans, Dufer en Blondel niet fit. Klukowski zal er wel bijlopen tegen zijn ex-club. Clement is geschorst en wordt vervangen door Vandelannoite

Om 20.30 uur kruisen Standard en Brussels de degens. Na de 5-0 overwinning van Anderlecht moet Standard winnen om als leider naar het Constant Vanden Stockstadion te trekken. Dit zou mentaal wel eens heel belangrijk kunnen worden. Bij Brussels hebben ze niks meer te winnen of te verliezen. Ze kunnen de partij dus zonder veel druk aanvangen.Bij de thuisploeg is Conceiçao de rest van het seizoen geschorst. De Camargo komt ook niet meer in actie door een blessure. Rapaic sukkelt met de enkel en is onzeker. Bij Standard mogen Costa, Deflandre, Tchité, Walasiak en Wamberto geen kaart pakken, anders lopen ze er volgende week niet bij. Brussels mist een pak spelers. Snelders, Andersen, Espartero en Sanogo zijn allen geschorst. Theunis, Clement, Dudas en Sels zijn dan weer geblesseerd. Niçoise loopt eenzaam in de spits. 

Ook Zulte Waregem en Lokeren trappen om 20.30 uur af. Beide ploegen zijn terug te vinden in de subtop. De West-Vlamingen tellen een achterstand van vijf punten op Genk en moeten dus winnen als de top-5 een ambitie is. Lokeren telt dan weer vijf punten minder dan de thuisploeg. Bij Essevee is Salou de belangrijkste afwezige. In de bekerpartij tegen Standard liep de Ghanees een kaakbreuk op na een duel met Onyewu. Thiebaut mag voor het eerst aan een wedstrijd beginnen. Ook Verschuere en Breleur zijn er niet bij wegens blessure. Bij Lokeren zijn Gretarsson, Drulic, Van Handenhoven, Doba, Van Hoey, Bouabe en El Mouataz geblesseerd. Bancé komt terug uit schorsing en neemt zijn plaats in de ploeg terug in.

Meer nieuws