Datum: 02/10/2021 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Krijgt Union de motor op het veld van Cercle Brugge weer op gang?
Seppe Frans
| 33 reacties

Contrast tussen Cercle Brugge en Union is groot: virtuele leidersplaats vs gevarenzone

Krijgt Union de motor op het veld van Cercle Brugge weer op gang?

Een verdiende voorsprong, maar toch kon Union een puike prestatie tegen Antwerp niet met een driepunter verzilveren. De jongens van Mazzu bleven dus gefrustreerd achter. Zaterdag krijgen ze in het Jan Breydelstadion opnieuw een kans om (virtueel) een gooi te doen naar de leidersplaats.

De Brusselse traditieclub neemt het namelijk op tegen Cercle Brugge. Vorige speeldag verloren beide ploegen hun wedstrijd. Union blijft qua spel en aanvallende intenties doordraven op hetzelfde elan, al begint de motor na een 7 op 15 weliswaar een beetje te sputteren.

Felice Mazzu zal op zijn middenveld niet kunnen rekenen op de diensten van Guillaume François. Ook Matty Sorinola is niet van de partij. De jonge Joachim Imbrechts (19), keeper bij de beloften, neemt de rol van derde doelman op zich.

De druk ligt vooral bij Cercle Brugge. Dankzij twee nederlagen op rij verspeelden ze hun kleine bonus op de gevarenzone. Inmiddels staat Oud-Heverlee Leuven, de voorlaatste in de stand, weer op gelijke hoogte: “We hebben dringend punten nodig”, benadrukte Yves Vanderhaeghe op zijn persconferentie.

De Brugse coach kan alvast rekenen op een fitte kern. Daarnaast duidde hij ook het grootste gevaar van hun komende tegenstander aan: “Deniz Undav en Dante Vanzeir zijn twee namen die we moeten noemen. Aanvallers die heel bepalend zijn en hun gevaar zelf creëren. Het is niet dat ze bediend moeten worden. Ze doen met hun loopacties wat ze moeten doen en maken de verdediging het zeer moeilijk.”  

Meer nieuws