ohlOH Leuven
beeBeerschot
Datum: 02/10/2021 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Nummers 17 en 18 kijken mekaar in de ogen: aansluiting voor Beerschot of duwt Marc Brys ex-ploeg dieper in de put?

Volg OH Leuven - Beerschot vanavond om 20u45 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Nummers 17 en 18 kijken mekaar in de ogen: aansluiting voor Beerschot of duwt Marc Brys ex-ploeg dieper in de put?
Foto: © photonews

Ruimte om cadeautjes uit te delen is er niet. Niet voor het OHL van Marc Brys en voor Beerschot al helemaal niet. Beide ploegen zijn respectievelijk de nummers 17 en 18 uit het klassement en kunnen elk punt goed gebruiken. Dat is in het bijzonder het geval voor Beerschot, dat nog steeds niet won.

Daar kunnen ze zich bij Leuven weinig van aantrekken, want oog hun situatie oogt niet rooskleurig. Met gelijke spelen bij Antwerp en Club toonde OHL nochtans zijn potentieel. Tussendoor was er een driepunter - daar zijn er veel meer van nodig - tegen KVK en een nederlaag in Mechelen. Enkel met een tweede seizoenszege geraakt OHL echt vooruit en kan het zichzelf een heel klein beetje ademruimte bezorgen.

OHL en Beerschot waren vorig seizoen nog de revelaties, maar maken nu kennis met de keerzijde van de medaille. Zeker Beerschot, dat met een 1 op 27 de bodem al bereikt heeft, zou je denken. De ene pijnlijke wedstrijd volgde de andere op de voorbije weken. Beerschot verloor ondertussen al zeven wedstrijden op rij. Dit moet de match van de ommekeer worden.

Zespuntenmatch

Een zespuntenmatch is het sowieso. Wint Beerschot, dan komt het tot op vier punten van OHL en vindt het weer een beetje de aansluiting. OHL kan mits winst Beerschot al op tien punten zetten. De thuisploeg mist de geblesseerdse Sadzoute en de geschorste Chakla. De hekkensluiter stelt het zonder Sanusi, Lemos, Sanyang, Dom (blessures) en De Smet (schorsing).

Kan u voorspellen hoe deze kelderkraker afloopt? Een overwinning van OHL levert u bij BETFIRST 1,9x uw inzet op! Een zege van Beerschot levert 3,75x uw inzet op en een gelijkspel zelfs 4,15 uw inzet! Waag nu uw kans!

Meer nieuws