Datum: 17/10/2021 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Kan Genk met zijn pas teruggekeerde internationals misstap bij Charleroi vermijden?

Volg Sporting Charleroi - KRC Genk om 18u30 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Kan Genk met zijn pas teruggekeerde internationals misstap bij Charleroi vermijden?
Foto: © photonews

John Van den Brom zal een KRC Genk willen zien dat niet de mist ingaat uit bij Charleroi, zoals dat tegen Eupen wel het geval was in de slotfase. Een tweede puntenverlies op rij kunnen de Limburgers best vermijden, ook al is het geen sinecure om in Charleroi te winnen.

Sporting Charleroi kreeg immers meer dan terecht al veel lof voor zijn geleverde spel en duidelijke visie. Charleroi staat dit jaar voor aanvallend voetbal en maakte het al menig tegenstander lastig, maar kan dat voorlopig niet echt omzetten in resultaten. Na de 6 op 6 tegen Beerschot en Gent leken de Zebra's nochtans gelanceerd. Twee nederlagen en een gelijkspel later is de drang naar een driepunter toch weer groot.

Genk zoekend op verplaatsing

Die is er uiteraard ook bij Genk, dat als topploeg altijd voor de overwinning gaat. Gezien zijn kwaliteiten mag het in de rangschikking misschien nog iets dichter aanleunen bij de top. De vorige twee verplaatsingen resulteerden in een nederlaag, dat moet in Charleroi anders. De aanloop was wel niet ideaal: Genk kaartte aan dat het beroep moet doen op zijn internationals zonder dat die veel (of sommigen ook maar enige) training in de benen hebben.

Aangezien die internationals wel opgenomen zijn in de kern mist Genk niet al te veel spelers. Enkel Juklerød, die blijft verderwerken aan zijn herstel. Charleroi stelt het zonder langdurig geblesseerden Willems en Nkuba, ook Wasinski moet met een dijblessure afhaken. 

Als je de uitslag van deze wedstrijd correct kan voorspellen, zit er een mooie prijs in via BETFIRST! Een zege van Genk laat u 2,15x uw inzet terugverdienen, bij een zege van Charleroi verdient u 3,3x uw inzet! Een gelijkspel is zelfs goed voor een winst van 3,85x uw inzet!

Meer nieuws