antAntwerp
stvSTVV
Datum: 03/03/2024 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Speelt ook Antwerp nog met vuur in race om play off 1 of wordt STVV opzij gezet op de Bosuil?
Speelt ook Antwerp nog met vuur in race om play off 1 of wordt STVV opzij gezet op de Bosuil?
Foto: © photonews

Met nog twee speeldagen in het verschiet (na deze dus) staan de zenuwen strak gespannen bij veel ploegen in de Jupiler Pro League. Ook Antwerp doet er beter aan om alle mogelijke punten nog te rapen. Te beginnen tegen STVV zondagmiddag.

Mee in het vagevuur?

In de stand is het namelijk helemaal samengetroept vanaf plek drie tot en met plek acht. Zes ploegen worden door drie punten uit elkaar gehouden. Bij die zes ploegen zit ook de regerende landskampioen RAFC. Elk puntenverlies tot aan het einde van de reguliere competitie zou hen nu wel eens extra zuur kunnen opbreken.

STVV voor de eer?

En dus moet er gewonnen worden tegen Sint-Truiden zondagnamiddag. STVV is dan weer de enige ploeg die op drie speeldagen van het einde niets meer voor lijkt te spelen. Met 9 overwinningen, 10 gelijke spelen en 8 nederlagen zijn ze de meest consistente ploeg van België. En dat had eind vorig seizoen niemand zien aankomen door de vele spelerscontracten die ten einde liepen.

Ilenikhena George
© photonews

Antwerp kan zich alleszins optrekken aan de kwalificatie voor de finale van de Beker die deze week werd afgedwongen tegen Oostende. Daarin verliet Vincent Janssen echter wel het veld met een lichte blessure. Het zou al bij al nog meevallen voor de Nederlander maar het lijkt nu al vast te staan dat Van Bommel met Ilenikhena zal starten tegen de Kanaries.

Voor STVV zullen de komende drie wedstrijden vooral aangewend worden om het vormpeil op te krikken richting play off 2 waarin de Kanaries zeker niet kansloos zijn om ver te raken. Winst tegen Antwerp zou een mooie bonus zijn om met een goed gevoel naar het einde van de reguliere competitie te trekken.

Steuckers Jarne

Heenwedstrijd

In de heenwedstrijd op Stayen speelden STVV en Antwerp 1-1 gelijk. Steuckers zette Sint-Truiden vlak voor de rust op voorsprong tegen een erg matig Antwerp. De Great Old wist tijdens de ganse wedstrijd maar één keer tussen de palen te trappen maar dat schot van Ejuke ging ook meteen tegen de touwen.

Meer nieuws