L'OM neemt de draad terug op

Vanavond werd de vierde speeldag in Frankrijk grotendeels afgewerkt. L'OM won thuis met 2-0 via doelpunten van Drogba en Hemdani op penalty. Onze landgenoot Van Buyten was titularis en tevens kapitein. In de 67ste minuut werd hij vervangen door Celestini. Met deze overwinning pakt Marseille de 2de plaats in de stand. Bordeaux won vroeger in de avond met 2-0 van Auxerre. Nieuwkomers Deivid en Pochettino scoorden de doelpunten. Leider Lille werd op een 1-1 in eigen huis gehouden door neo-eersteklasser Metz, maar het behoudt de koppositie. Ook Nantes blijft sterk bezig. Het won thuis met 1-0 tegen Le Mans dankzij een doelpunt van Nzighou in de 80ste minuut. Lyon blijft met punten morsen. Deze keer speelden ze 0-0 gelijk tegen Toulouse voor eigen publiek. Lens ging op verplaatsing winnen bij Strasbourg. Het was daar 0-1 door een doelpunt van Moreira vroeg in de wedstrijd. Nice-Ajaccio was 2-2, Rennes-Guingamp 0-0 en Bastia-Montpellier 1-0.