Anderlecht al zes speeldagen ongeslagen

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht won vanavond voor de zesde keer op rij met 5-1 van het Kempense Westerlo. Het staat nu al zeven punten voor op Club Brugge in het klassement. (Club moet echter morgen nog spelen tegen STVV)Na een kwartiertje zette Ivica Mornar de Brusselaars al 1-0 voor, drie minuten later gevolgd door een doelpunt van Marc Hendrikx. Een vijftal minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen Aruna Dindane de 3-0 op het scorebord wist te zetten. Dat is meteen ook de ruststand. In het tweede luik van de wedstrijd nog een doelpunt van Christian Wilhelmsson en later wist Westerlo-boy Tosin Dosunmu de eer te redden door in de 62ste minuut de 4-1 op het scorebord te zetten. In extremis wist Zewlakow er nog 5-1 van te maken.
Achter Anderlecht moeten Standard en Racing Genk volledig de rol lossen. Standard verloor met 2-0 tegen efficiënt Cerlcle Brugge. Racing Genk van zijn kant kwam in eigen stadion niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Bergen.
In het Ottenstadion in Gent kregen de supporters nog minder te zien dan in het Fenixstadion. Al leverde het laatste kwartier nog veel spektakel met de gelijkmaker van De Brul, nadat Maquait 10 minuten na rust Charleroi zijn eerste doelpunt in de competitie had bezorgd, en nog 3 rode kaarten voor de Zebra's.
In de overige wedstrijden bezorgde Sanogo Beveren met 2 doelpunten zijn eerste overwinning in eigen huis. Moeskroen diende La Louvière in het eigen Tivoli zijn eerste nederlaag van het seizoen toe. Een slechte generale repetitie dus voor de mannen van Ariël Jacobs.