Fraude bij FC Karnten

Fraude bij FC Karnten
Foto: © SC

Fc Kärnten, UEFA Cup-tegenstander van Feyenoord, wordt beschuldigd van misbruik van miljoenen euro's aan belastinggeld. Uit onderzoek van een Oostenrijks accountantskantoor blijkt dat de club, waar de rechtse politicus Jörg Haider de scepter zwaait, er een onnauwkeurige boekhouding op nahoudt en niet uitdrukkelijk vermeldt waar de vereniging de toegekende staatssubsidies voor gebruikt.

''Wij denken dat miljoenen belastingeuro's op illegale wijze zijn gebruikt. Het lijkt verdacht veel op misbruik van autoriteit en het geheimhouden van eventueel bewijsmateriaal'', zo verklaarde Peter Kaiser, parlementslid van de Oostenrijkse sociaal-democratische partij, aan het persbureau Ap. De sociaal-democraten, die het onderzoek hebben gelanceerd, eisen dat de Karintische officier van justitie de club op de bon slingert.
br>Haider, naast clubvoorzitter ook gouverneur van Karinthië, verklaarde voor de Oostenrijkse radio dat hij de beschuldigingen niet serieus neemt. Volgens de politicus zijn de sociaal-democraten er enkel op uit om ''anderen in een kwaad daglicht te stellen''
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties