Oezbekistan nieuwe Aziatische grootheid

Oezbekistan nieuwe Aziatische grootheid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oezbekistan, een voormalige Sovjet-republiek, is goed op weg één van de sterkste Aziatische voetbalnaties te worden. Gisteren won het de topper in z'n voorrondegroep voor The Asian Cup 2004 in China. Tadzjikstan werd met 4-1 verpletterd in de Thaise hoofdstad Bangkok.

De Oezbeken tellen nu 10 punten uit vier duels. Tadzjikstan heeft 6 punten, Hong Kong 4 en Thailand 3. De top twee kwalificeert zich voor de Aziatisch eindronde. Misschien kent u wielrenner Abdoejaparav nog? Ook hij was een Oezbeek. De Oezbeekse voetbalfederatie is zeer ambitieus. The Asian Cup in 2004 wenkt al en de natie hoopt zich ook te kwalificeren voor het WK 2006 in Duitsland.

Oezbekistan telt enkele echte topspelers in z'n rangen. Absolute uitblinker is aanvaller Maxim Shatskikh van Dynamo Kyiv. De Europese voetballiefhebbers kennen deze speler vast. Ook middenvelder Maminov van Lokomotiv Moskou is één van de absolute steunpilaren. Hij stond een tijdje geleden nog in de belangstelling van Anderlecht. Ook Oleg Pashinin speelt bij Lokomotiv Moskou. Dat geeft Oezbekistan drie ervaren spelers met Champions League-ervaring in Europa.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties