Anderlecht verslaat Lyon in CL

Door een kleine, maar verdiende zege tegen Lyon behoudt Anderlecht alle kansen op kwalificatie voor de volgende ronde. Meer zelfs, het komt naast Lyon en Celtic aan de leiding en telt één punt meer dan Bayern Munchen dat net als vorig jaar op de rand van de uitschakeling staat. Verdediger Hannu Tihinen scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Als Anderlecht een punt haalt in Munchen en Lyon en Celtic spelen niet gelijk, zit Anderlecht in de tweede ronde.

Beide ploegen begonnen met een aanvallende intentie aan de wedstrijd. Winnen was dan ook het enige waar beide ploegen iets aan hadden. De wedstrijd startte evenwichtig. Luyindula dreigde het meest en Zitka moest met een redding de nul op het bord houden. Aan de overzijde testten Wilhelmsson en Mornar de bezoekende verdediging. Zelfs zonder Aruna kon Anderlecht een reeks goede kansen afdwingen. Toch kwam Lyon het dichtste bij de openingstreffer. Luyindula trof de paal. Aan de overzijde zetten Mornar en Wilhelmsson een knappe actie op, maar Tihinen miste het doel.

Ook na de rust was er veel te beleven in het Astridpark. De Anderlecht-verdediging stoorde hoog waardoor Zitka minder moest tussenkomen dan in de eerste helft. Lyon-doelman Puydebois kreeg heel wat meer werk op te knappen. Met nog twintig minuten te gaan zette Ivica Mornar vanop links goed voor en de Fin Tihinen kopte de 1-0 op het bord. Anderlecht controleerde de wedstrijd en behield de zuinige zege.

Na vijf speeldagen staan de vier ploegen in groep A op één punt van elkaar.

Scheidsrechter: Messina (Ita)

Anderlecht: Zitka, Zewlakow (68' Hendrikx), Tihinen, Kompany, Deschacht, Kolar (89' Iachtchouk), Baseggio, Hasi, Zetterberg (87' Vanderhaeghe), Wilhelmsson, Mornar

Lyon: Puydebois, Réveillère, Edmilson, Müller, Berthod, Diarra (74' Carrière), Juninho, Govou, Malouda, Luyindula, Elber

Doelpunt: 71' Tihinen 1-0