Champ.League: Enyimba klopt Ismaili

In de heenwedstrijd van de finale van de Afrikaanse Champions League heeft Enyimba met 2-0 gewonnen van Ismaili. De Nigerianen domineerden het hele duel. De bezoekers uit Egypte waren niet in staat de thuisdoelman tot een redding te dwingen.

In de 28ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Nadat een schot terugkeerde van de deklat kopte Nwanna de openingstreffer tegen de touwen. Vier minuten na de pauze tikte spits Anumnu van dichtbij de 2-0 binnen. Doelman Eliwa van Ismaili maakte nog tal van reddingen om een afstraffing te vermijden.

De Duitse coach van Ismaili, Theo Bucker, was ietwat teleurgesteld, maar drukte erop dat zijn team vijf basisspelers miste. De Duitser is vol vertrouwen dat Ismaili de situatie in de terugwedstrijd nog kan rechttrekken.

Als Enyimba erin slaagt z'n voorsprong te verdedigen, is het de eerste keer dat een club uit Nigeria de Champions League wint. Indien Ismaili toch nog kan winnen, is het de derde keer op rij dat een team uit Egypte de beker wint. De terugwedstrijd is op 12 december.