Africa Cup: groep D

Africa Cup: groep D
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag stellen we groep D van de Africa Cup voor. Het is meteen de laatste groep. De drie eerste groepen werden al onder de loep genomen. Nigeria, Benin, Zuid-Afrika en Marokko zorgen voor een sterke bezetting.

Benin

Benin is voor de allereerste keer aanwezig op een eindronde. Het kwalificeerde zich verrassend ten nadele van Zambia. Midden in hun kwalificatiecampagne werd de Belgische coach René Taelman aan de kant geschoven. Aanvaller Tchomogo van de Franse tweedeklasser Valence scoorde vijf keer in de voorronde.

Marokko

Marokko won de Africa Cup in 1976. Het is de 11de keer dat ze erbij zijn. Marokko kwalificeerde zich voor de eindronde zonder één doelpunt te incasseren. Aanvoerder Naybet van Deportivo La Coruna stopt na de Nations Cup als international.

Nigeria

Winnaar in 1980, 1994 en verliezend finalist in 1984, 1988 en 2000. Nigeria is voor de 13de keer erbij op The Nations Cup. In hun laatste kwalificatiewedstrijd tegen Angola kreeg Nigeria een lichte strafschop die hen het nodige punt opleverde. Jay-Jay Okocha (Bolton) en Kanu (Arsenal) zijn de uitblinkers.

Zuid-Afrika

Winnaar in 1996 en verliezend finalist in 1998. Het is pas de vijfde deelname van Zuid-Afrika aan de Africa Cup. Het kon zich plaatsen na een moeilijke voorronde waarin het Ivoorkust achter zich hield. De Zuid-Afrikaanse internationals uit het buitenland zijn een probleem. Zij beslissen vaak zelf welk duel ze meemaken. De coach wou dit tegengaan en hen niet meer selecteren. Maar het bleek al snel dat het land niet kan zonder sterspelers als Bartlett en McCarthy.

Prognose

Samen met groep C is dit de sterkste groep. Groep C is over het algemeen sterker, maar de top drie van deze groep - Nigeria, Zuid-Afrika, Marokkko - is wel sterker. De aanwezigheid van het verrassende Benin lijkt de groep in z'n totaliteit te verzwakken t.o.v groep C. In groep C zitten Kameroen, Egypte, Algerije en Zimbabwe. Nigeria is favoriet voor de eerste plaats. Marokko lijkt op papier iets sterker dan Zuid-Afrika. Voor Benin is normaal geen enkel punt weggelegd in deze poule.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties