Lokeren gelijk tegen AA Gent

Dé Oost-Vlaamse derby is van start gegaan in het Daknam stadion. Beide ploegen toonden veel inzet in het begin van de match, maar veel goed voetbal was er nog niet. De eerste kans was wel voor Gent, een schot van Mrdakovic, maar in de handen van Milojevic. Na een kwartier spelen werd Baldvindsson goed diep gespeeld, maar Herpoel kwam goed uit.

Dan was het een hele tijd wachten op een volgende kans, tot De Beule een goed schot kon afleveren, maar Herpoel tikte die over doel. Zoals in een derby ook de gewoonte is waren er enkele zware duels. De laatste kansen van de 1ste helft kwamen van Gent, Mrdakovic kopte eens in de handen van Milojevic. En aan de overkant kon Herpoel alweer zijn netten vrij houden door een goed genomen vrije trap van Balvindsson weg te boksen.

In de 2de helft werden 2 wissels gedaan, Theunis en Zézéto kwamen in. Die 2de, lag aan de basis van het eerste doelpunt, zo kon hij de bal afleveren aan Ribus die mooi binnentrapte, 0-1 voor Gent.

Dan volgden langs beide kanten nog enkele kansen, maar die werden of op de keeper, of naast geschoten. Het spel begon te beteren. Een verre bal wordt verstuurd van Lokeren, die komt met een gelukje tot bij de Beule, die de bal in doel schiet, 1-1 na 79 min. spelen.

Een verdiend gelijkspel, niet altijd mooi voetbal, maar toch 2 doelpunten. Lokeren staat nog steeds niet echt goed in de ranglijst, daar kon dit punt niet veel aan veranderen...