Lokeren: 5 transfers + goede terugronde

Lokeren: 5 transfers + goede terugronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Lokeren wil men nooit meer zo'n heenronde meemaken als de afgelopen 4 maanden. De Oost-Vlaamse club staat 14de met 13 punten en wacht nog een spannende degradatiestrijd. Vorig seizoen eindigde Lokeren nog knap derde en dwong Europees voetbal af. Daarom zal de club zich tijdens de winterstop met 5 spelers versterken, en niet van de minste.

Gert Claessens (Vitesse) kan een contract van 3,5 jaar tekenen bij Roger Lambrecht. Als Vitesse akkoord gaat is alles in kannen en kruiken. Ook de overgang van Karel Geeraerts (Club Brugge) is in orde. Hij wordt de komende zes maanden gehuurd. Voorts tekenden de twee testers Kovacevic (topschutter in Slovenië) en Tailson een contract. Beiden spelen in de aanval. Ook Filip De Wilde, momenteel aan de slag bij Stürm Graz, zou de Lokerse rangen komen versterken. Maar daar schuilt er nog een addertje onder het gras. Volgens de FIFA mag een speler slechts één keer per seizoen van club veranderen. Maar hier kan eventueel nog een mouw aan gepast worden.

Langs de andere kant mogen Ekounga, Maiga, Mbida, De Smet, De Geest, De Neef, El Bodmossi, Diallo en Ouedraogo de club verlaten. Conté en Zanzan spelen de Africa Cup en zijn een maand niet beschikbaar. Gretarsson is gekwetst. Lokeren moest dus iets doen, maar het is wel opvallend dat Paul Put z'n roep om versterking nooit werd beantwoord en nu bij Van der Elst kan dit blijkbaar wel. Waarschijnlijk is nu de nood het hoogst.

Het is duidelijk dat Lokeren na de winterstop zosnel mogelijk uit de degradatiezorgen wil geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties