Kromkamp in beeld bij Schalke

Kromkamp in beeld bij Schalke
Foto: © SC

De belangstelling van Schalke 04 voor AZ-speler Jan Kromkamp lijkt steeds serieuzer te worden. De Duitse trainer Jupp Heynkes was op 3 december aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd AZ - FC Groningen (2-1). Niet om topscorer Ali Elkhattabi te bekijken, zoals destijds werd aangenomen, maar om de rechtervleugelverdediger onder de loep te nemen.

Schalke moet mogelijk op zoek naar een vervanger voor Tomasz Hajto (31), die in de belangstelling staat van Everton. De aanvoerder van de Poolse nationale ploeg heeft nog een contract tot medio 2005. Hij twijfelt echter over een langer verblijf in Gelsenkirchen, mede omdat hij wordt verdacht van sigarettensmokkel. Mocht Hajto vertrekken, dan ziet Schalke in Kromkamp en de Griekse international Giorgos Seitaridis van Panathinaikos de voornaamste kandidaten voor de rechtsbackpositie.

Kromkamp bezet die plek overigens pas sinds dit seizoen en dat was noodgedwongen door een blessure van Juha Reini. De 23-jarige Kromkamp doet dat echter zo goed dat zijn coach Co Adriaanse hem onlangs naar voren schoof als potentiële international. Bovendien verlengde AZ het contract met de oud-speler van Go Ahead Eagles vorige maand tot medio 2008. AZ is op de hoogte van de vermeende belangstelling voor Kromkamp. 'We kennen de berichten in de Duitse media', zei woordvoerder Willem Zeijlmans onlangs tegen het Noord-Hollands Dagblad. 'Maar niemand heeft zich gemeld bij AZ.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties