Antwerpbestuur informeert supporters

Antwerpbestuur informeert supporters
Foto: © SC

Enkele weken geleden werd er een nieuwe Antwerpsupportersorganisatie opgericht, het Antwerp Supporters Alternatief. Zij zijn een onafhankelijke groepering die terug wat orde probeert te scheppen in de communicatie tussen de supporter en het bestuur van RAFC. Vorig weekend hadden zij besprekingen met het bestuur om de huidige situatie van de Great Old eens nader toe te lichten. Uit die vergadering kwamen enkele opmerkelijke feiten.

Over de financiële toestand van de club was het bestuur vrij duidelijk. Het budget van RAFC draait rond de 180 miljoen oude Belgische Franken. Elk jaar moet er een bedrag worden bijgepast. Dit bedrag was vorig seizoen 40 miljoen oude Belgische Franken.

Er wordt nog altijd afbetaald voor Tribune 3, zodat de bouw van een nieuwe tribune (bv Tribune II) niet voor de eerste jaren zal zijn.

In het verleden is er regelmatig gesproken over een eventuele fusie. In 1993 zijn daar concrete gesprekken over gevoerd, maar deze zijn nadien afgesprongen. Ook vorig jaar waren er gesprekken, doch voorzitter Wauters is geen voorstander van de fusie.

De hoge ticketprijzen zijn voor vele supporters een reden om niet naar Antwerp te komen. Toch wil het Antwerpbestuur deze politiek blijven voeren. Er komt te weinig volk kijken en daarom blijven de prijzen zo hoog. Men blijft er in geloven dat de supporters een abonnement moeten kopen om zo aan die prijzen te ontsnappen.

Het jeugdbeleid van RAFC staat los van de moederclub. Het komt er op neer dat het hoofdbestuur zich niet bemoeit met het jeugdbeleid en dit vanwege het tekort aan geld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties