Anderlecht wint nipt

In het Fenix-stadion was om 20:30 uur de aftrap van de heenmatch van de kwartfinale KHZ-Anderlecht. Bij Anderlecht speelde Baseggio weer eens samen met Zetterberg. Heusden-Zolder starte met een 4-5-1 opstelling, met Oulare op de bank.

De eerste helft was vrij zwak van niveau en het spel golfde over en weer. De thuisploeg had het meeste balbezit en was ook het gevaarlijkst. De Condé kreeg de bal niet goed mee en De Camargo trapte loeihard in een bos van benen. Barka zette zich twee keer goed door op de rechtse flank, maar z'n voorzetten waren onzuiver. Anderlecht dreigde twee keer vanop afstand.

Na rust een fel Heusden-Zolder maar de eerste echte kans was voor Mornar die alleen voor keeper Bailly kwam, die knap pareerde. Een paar minuten later was het wel raak, maar dan aan de overzijde. Het was De Conde die in de 49e minuut de openingstreffer maakte: 1-0, verdiend.

5 minuten later was het echter al weer gelijk. Aruna tikte de bal binnen na een actie van Mornar op links: 1-1. Ineens ging Anderlecht een tempo hoger spelen en in de 63e minuut maakte Hendrikx er 1-2 van via een gekraakt schot. Een mentale klap voor Heusden-Zolder. In de 73e minuut werd het nog erger voor de Limburgers: Tihinen maakte er compleet ongedekt 1-3 van.

Oulare was 2 minuten eerder in het veld gekomen. Vanaf de 3e tegengoal kwam er een slotoffensief van Heusden-Zolder. Dit resulteerde in de 2-3. Het was Oulare die een loepzuivere voorzet gaf en Suzuki rondde mooi af met het hoofd.

Vlak voor tijd zorgden De Camargo en Oulare nog voor 2 goede doelpogingen. Oulare hield Kompany af en plaatste de bal knap onder de deklat, waar doelman Zitka wegtikte. De Camargo kreeg de bal in de loop en probeerde een schuin schot op doel, dat maar nipt over ging. De gelijkmaker bleef dus uit. Heusden-Zolder gaf enkele doelpunten in cadeauverpakking weg en zo kan je niet winnen. In de competitie eindigde dit duel op 2-4 en stond KHZ tot 10 minuten voor het einde 2-1 voor. Nu werd het 2-3. Heusden-Zolder-Anderlecht is een wedstrijd met doelpunten dus en er staan er dit seizoen nog twee op het programma, dat belooft. De Limburgers dienen nu te stunten in het Astridpark. Een 0-2 zege zou hen uiteindelijk nog in de halve finales brengen. Waarschijnlijk zal Heusden-Zolder in Brussel open kaart spelen. Er waren 4.917 toeschouwers, waarvan 563 uit Brussel.

Heusden-Zolder kan zich nu concentreren op wat echt primeert: de broodnodige puntjes en een verlengd verblijf in de hoogste afdeling van het Belgische profvoetbal.