Einde samenwerking KRC Genk-KHZ?

Einde samenwerking KRC Genk-KHZ?
Foto: © SC

De samenwerking tussen KRC Genk en Heusden-Zolder heeft al voor heel wat discussievoer gezorgd. Een groot aantal van de Genkse fans uit geregeld hun ongenoegen over het akkoord tussen beide teams op het officiële Racing-forum. Nu hebben ook beide besturen al enkele negatieve berichten de wereld ingestuurd.

Manager Paul Heylen liet eerder al weten dat ''Genk zijn broek scheurt aan het akkoord''. Heusden-Zolder haalt niet het vooropgestelde financiële rendement. Sportief is de samenwerking wel geslaagd. Maar dit zou blijkbaar niet opwegen tegen het financiële aspect. Genk snelde Heusden-Zolder twee seizoenen geleden ter hulp toen die aan een stijle opmars bezig waren vanuit het provinciale voetbal. De licentievoorwaarden van de bond zorgden er namelijk voor dat het team niet in z'n eigen stadion kon aantreden in de hoogste afdeling. Geld voor een nieuw stadion was er niet bij Heusden-Zolder, dat pas in 1996-97 voor het eerst in de nationale afdelingen speelde, onder de naam Heusden SK. Genk zorgde ervoor dat KHZ z'n droom kon waarmaken. Als provincialer op en top aantreden in de hoogste afdeling. Dat betekende: een stadion dat voldoet aan de normen en veel belangrijker: 20 profspelers. Vermits de uitgeleende spelers van Genk tellen als profspelers bereikte KHZ dit aantal. Voorzitter Husson wou z'n team niet dooddoen met allerlei financiële inspanningen en koos voor de Genkse hulp, die voor veel discussie zorgde bij de andere eersteklassers.

Diezelfde Husson begrijpt nu niet waarom Genk Matoukou weghaalde bij zijn team, terwijl de verdediger bij Genk geen kans krijgt. KHZ daarentegen incasseerde de laatste drie duels al acht treffers. Vanachter sputtert het. Ligt het aan Matoukou? Genk beloofde dat Soley Seyfo in zijn plaats zou komen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Hans Leenders maakte wel de overstap, maar is geblesseerd. Met Matoukou verloor KHZ één van z'n absolute sterkhouders uit de heenronde. De conclusie is dat KHZ verzwakt uit de winterperiode is gekomen door toedoen van grote broer Genk. Het gonst van de geruchten dat Genk aan het plooien is onder de druk van enkele invloedrijke personen om de samenwerking stop te zetten, na amper één seizoen op het hoogste niveau. Echte negatievelingen zeggen dat Genk met dit in het achterhoofd Matoukou weghaalde bij KHZ. Een degradatie van KHZ naar de 2de afdeling zou er meteen voor zorgen dat een groot deel van de samenwerking vanzelf vervalt. Daar geldt immers niet de regel van 20 profspelers. Daarbij zou KHZ in 2de klasse ook het Fenix Stadion kunnen verlaten.

Bovendien trok KHZ ex-Genkenaar Souleymane Oulare aan, die om de haverklap met modder naar z'n oude club gooit. Zo vertelde hij in HUMO dat Genk hem heeft kapotgemaakt en gebruikt. Ook over de houding van manager Paul Heylen is hij niet te spreken. Na de 1-3 nederlaag van KHZ afgelopen zaterdag in het Fenix Stadion tegen La Louvière konden de KHZ-fans zich toch nog aan iets opwarmen. Toen de uitslag van Charleroi-Genk (4-3) werd omgeroepen, klonk er spontaan gejuich en geklap bij de Heusdense aanhang en dat terwijl Charleroi een serieuze concurrent is in de degradatiestrijd...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties