Trainers onder druk in de clash

Trainers onder druk in de clash
Foto: © SC

Tegenwoordig volgen de cruciale duels elkaar op. Vorige week was het nog allemaal te doen in Moeskroen, deze week verhuist het toppercircus naar het Fenixstadion van Genk. Met Genk-Standard staat een cruciaal duel voor beide ploegen op het programma. Wordt Club andermaal de winnaar van de dag?

Morgen is een belangrijke dag in het leven van Sef Vergoossen en Dominique d'Onofrio. Winnen moet maar beide ploegen zijn na de winterstop op drift geslagen. Als Genk verliest, dan wordt het voor de Limburgers erg moeilijk. Standard kan nog wat teren op een kleine voorsprong maar die is de laatste weken wel weggesmolten als sneeuw voor de zon. Standard verloor in de laatste minuut twee punten aan Lierse, Genk ging met de billen bloot tegen Moeskroen vorige week. Uit beide supporterskampen groeit ondertussen de wrevel. De supporters van de Rouches zien alweer Europees topvoetbal uit handen glippen.

Club Brugge kan dus bij een gunstig resultaat in het Fenixstadion de winnaar van de dag worden. Blauwzwart is op dreef gekomen sinds Victor en Spilar in de ploeg kwamen. Er werd met 5-0 gewonnen van Cercle en met tweemaal 4-0 van Antwerp en La Louvière. Ondertussen schakelde het de Wolven nog uit in de beker. Balans bij deze vier wedstrijden: 15 doelpunten voor, 0 tegen.Sandy Martens aast bij AA Gent op revanche tegen zijn oude club. Hij maakt zondagmiddag zijn debuut in de competitie voor de Buffalo's. Vorig jaar was hij nog de man die Club een ruime zege bezorgde in het Ottenstadion. Als Brugge voetbalt zoals de afgelopen weken, zijn ze klaar om Standard bij te halen op die felbegeerde tweede plaats.

Anderlecht ontvangt in eigen huis Lokeren. Echt vlotjes draait het niet bij paarswit maar ze winnen de wedstrijden op routine. Enkel op de Freethiel ging het even spannen, maar paarswit toont naast technisch raffinement ook karakter. De ultieme mix dus om kampioen te worden. Lokeren geraakt niet echt weg uit de gevarenzone ondanks puntenwinst her en der. Alle degradatiekandidaten pakken inmiddels punten (op Antwerp na dan) zodat het spannend blijft op Daknam. We kunnen niet direct verwachten dat Lokeren punten gaat halen op Anderlecht, dus blijft het bibberen.

Een onvervalste degradatiewedstrijd, dat is Antwerp-Charleroi. We begroeten op de Bosuil allicht de eerste Chinees op Belgische velden. De naam is Fanghzou Dong. Als Antwerp verliest, mag het zich opmaken voor tweede klasse tenzij er nog wonderen gebeuren. Charleroi heeft de beste papieren. Het scoort makkelijker en ontdekte de voorbije twee weken met Cacciatore een goede jonge spits uit eigen kweek. Met een Olufade en een Ikpeba mag Charleroi nooit naar tweede afdeling zakken.

Moeskroen trekt naar Cercle Brugge. Die trip maakten ze vorige week ook al in het kader van de beker. En Moeskroen mocht er blij zijn met een punt want groenzwart was de betere ploeg. Tegen een stevig geheel als Cercle vallen de kansen niet uit de lucht. Het zal er op aankomen voor l'Excel om uit de weinige kansen te scoren. Cercle kijkt meer en meer naar onderen want zelf pakt het geen punten meer. Het degradatiespook loert dus om de hoek. Als Cercle kan winnen van Moeskroen, dan bewijst het grote broer club een mooie dienst. Solidariteit op Jan Breydel, antwoord zondagmiddag!

Resten nog Lierse-Bergen, Beveren-Westerlo, La Louvière-Germinal Beerschot en St.-Truiden-Heusden-Zolder. Kortom: akkervoetbal in de Kempen, overgekookte Ivorianen terug afgekoeld, wedstrijd zonder doel op Tivoli en Limburgs derby om dringend nog eens punten te pakken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties