Cercle helpt grote broer

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft vandaag grote broer Club Brugge geholpen door op eigen veld Moeskroen op een 1-1 gelijkspel te houden. De promovendus speelde goed voetbal, waarmee het punt oververdiend was.

Cercle begon het best aan de wedstrijd en ging meteen naar voor. Jbari en co slaagden er echter niet in om één van de vele kansen te verzilveren en lieten zo Moeskroen terug in de wedstrijd komen. Bijna kreeg Cercle het deksel op de neus, want Zewlakow scoorde, maar die goal werd afgekeurd wegens een duwfout. Enkele minuten later scoorde de Pool dan toch. Hij kopte een corner voorbij Rickey Begeyn en bezorgde zijn club de 0-1 voorsprong.

Ook na de rust was Cercle Brugge doorlopend de betere ploeg. In de 75e minuut was het dan eindelijk raak: Kristof Arys trapte de bal voorbij de gefrustreerde Franky Vandendriessche en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Moeskroen probeerde het nog met een slotoffensief, maar het mocht niet baten. Cercle hield zo verdiend een punt thuis.

Moeskroen doet zo een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal. Men speelt immers de derde plaats kwijt aan Club Brugge, dat eerder op de dag won van AA Gent.