Verslag Anderlecht-Lokeren

Tailson had de beste kans van de hele eerste helft. Door een kleine flater van het centrale verdedigende duo, Kompany en Tihinen, kwam Tailson alleen voor Zitka te staan. De Anderlecht-doelman bewees zijn kunnen en haalde vrij gemakkelijk de bal uit de voeten van de diepe spits van Lokeren.
Bij Anderlecht probeerde men goed te combineren maar Iachtchouk, enigste spits, liet zich telkens iets te ver terugzakken zodat er niet echt veel dreiging uit voort kwam. De beste kans voor Anderlecht in die eerste helft was een schot van buiten de zestien van Vanderhaeghe maar Filip De Wilde ging goed naar de hoek en zo konden beide ploegen met een 0-0 de rust ingaan. Vooral Lokeren had er meer uit kunnen halen.

Het inbrengen van Christian Wilhelmsson deed de wedstrijd in de tweede helft kantelen. De Zweed nam regelmatig de ganse rechterflank voor zijn rekening en kon vooral op snelheid door de Lokerse verdediging snijden.
Een doelpunt bleef dan ook niet lang uit en na een kwartier spelen in de 2e helft scoorde Wilhelmsson, na een prachtige actie, de 1-0.
Je verwacht dan al gauw dat Anderlecht op dit elan zal doorgaan maar het is Lokeren dat het initiatief neemt en zeker niet onverdiend in de 66e minuut de gelijkmaker scoorde. De Braziliaan Tailson kopte een voorzet van Van Hoeylandt over Zitka binnen.
De Beule had de 1-2 aan de voet maar het was Anderlecht dat in de slotfase nog een doelpunt scoorde. Zetterberg gleed uit en scheidsrechter Verbist, die er heel dicht bij stond, floot toch een vrije trap. Zewlakow trapte die met zijn rechter pal de winkelhaak binnen en schonk zo in de eindfase van de wedstrijd Anderlecht zijn tiende opeenvolgende overwinning.
Lokeren bewees dat het zeker geen degradatiekandidaat is, maar het blijft in de onderste regionen hangen. Anderlecht stevent op de kampioenstitel af…