Malbranque alleen Belg bij naturalisatie

Malbranque alleen Belg bij naturalisatie
Foto: © SC

Fulham-speler Steed Malbranque kan momenteel niet uitkomen voor de Rode Duivels. Hij voldoet niet aan de voorwaarden. De Fransman had z'n wens uitgedrukt voor de Rode Duivels te spelen omdat hij in België geboren werd.

Bij de jeugdelftallen werd hij steeds opgeroepen voor het Franse nationale team, maar bij de elite kreeg hij nog geen selectie. Malbranque hoopte via de nieuwe FIFA-reglementen voor België te kunnen spelen. Die regels stellen dat een speler met een dubbele nationaliteit nog voor het andere land kan kiezen zolang hij alleen maar voor de jeugdreeksen geselecteerd werd van z'n eerste vaderland. Maar de KBVB onderzocht de zaak en de speler van Fulham heeft nooit de dubbele nationaliteit gehad. Hij werd enkel in België (Moeskroen) geboren.

Als Malbranque toch denkt z'n internationale carrière bij de Duivels te willen maken, dan kan hij wel de naturalisatieprocedure inzetten. Hij kan dan nog steeds voor de Rode Duivels uitkomen, zolang hij geen selectie aanvaardt voor Les Blues.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties