Ook Moeskroen wint vlak voor tijd

Net als concurrent Club Brugge wist Moeskroen vanavond pas erg laat de drie punten thuis te houden. Het deed dat, net als Club Brugge, met 2-1. La Louvière was het slachtoffer.

In de Henegouwse derby startte Moeskroen het best aan de wedstrijd. Het dwong enkele kansen af, maar kwam niet aan scoren toe. La Louvière kwam daarna beter in de wedstrijd en herstelde het evenwicht. Uiteindelijk maakte het zelfs 0-1. Assou was de boosdoener voor Moeskroen, want hij tikte een voorzet van Omdewingie binnen.

Na de rust was de wedstrijd erg evenwichtig, tot een kwartier voor tijd. Na een vrije trap van Dugardein raakte De Vleeschauwer de bal licht aan, waardoor hij Proto kansloos liet. Moeskroen putte vertrouwen uit de gelijkmaker en begon te drukken. In de laatste minuten wist men dan uiteindelijk nog te winnen, want Pieroni - wie anders - trapte zijn 17e van het seizoen tegen de netten.