Glasgow Rangers naderen

Niet zolang geleden verloren de Glasgow Rangers nog in de Schotse League Cup (halve finale) van Hibernians, maar zaterdag namen ze revanche. In Ibrox Park werd het 3-0. Arveladze opende na 9 minuten met een strafschop de score, en halfweg de 2de helft verdubbelde Mols de score. Thompson benutte op het einde van de wedstrijd ook de 2de strafschop: 3-0, en zo komen de Rangers tot op 13 punten van Celtic.

Maar deze nemen het zondag op tegen Partick Thistle (uit), en als ze dit duel winnen, is de kloof weer 13 punten.Glasgow Rangers heeft zich gerevancheerd op Hibernian. De ploeg van manager Alex McLeish verloor onlangs na het nemen van strafschoppen van Hibs in de halve finales van de Schotse League Cup, maar zaterdag was Rangers op Ibrox met 3-0 te sterk. Shota Arveladze (pen., 9'), Michael Mols (66') en Steven Thompson (pen., 83') maakten de goals. Bij Rangers stonden Frank de Boer, Fernando Ricksen en Ronald de Boer in de basis. Mols viel in voor Ronald de Boer en scoorde vijf minuten na zijn entree op aangeven van Ricksen. Frank de Boer, die in de League Cup-wedstrijd tegen Hibernian de beslissende stafschop miste, kreeg een gele kaart.Koploper Celtic komt zondag in actie. Bij winst in de uitwedstrijd tegen Partick Thistle hebben de Bhoys weer een voorsprong van dertien punten op Rangers.