Lyon in pole position

Olympique Lyonnais bezit na de 0-1 winst op het veld van Real Sociedad over erg goede papieren om de kwartfinales van de Champions League te bereiken.

De Franse ploeg kwam al vroeg op voorsprong, toen Schurrer een voorzet van Malouda in eigen doel werkte (foto). Nochtans waren de Fransen relatief traag gestart aan de wedstrijd. Real Sociedad probeerde wel, maar de laatste bal was er telkens te veel aan. Bovendien stuitte men steeds op een stevige defensie, waarvan ook onze landgenoot Eric Deflandre deel uitmaakte. Lyon ging zo met een verdiende voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft was Lyon de betere ploeg, maar men botste steeds op een sterke Sander Westerveld. Zowel Sociedad als Lyon trapten in de laatste minuten nog een keer op het doelhout.

Lyon pakte zo verdiend de overwinning mee uit San Sebastian en won daarmee ook voor de eerste keer op Spaanse bodem. Over twee weken mogen de Fransen de knappe uitgangspositie verdedigen in het eigen stadion.