Voorbeschouwing 27ste speeldag

Voorbeschouwing 27ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Brussels kan dit weekend een gouden zaak doen. Zelf moet het thuis aan de bak tegen Hamme terwijl de rechtstreekse concurrenten voor een lastige verplaatsing staan. Beide achtervolgers moeten immers naar de periodewinnaars. Roeselare moet namelijk naar Geel terwijl Oostende op bezoek gaat bij Tubeke. Voor Brussels is dit dus de ideale gelegenheid om weer uit te lopen in het klassement.

Ook in de middenmoot staan er enkele leuke affiches op het programma. Vooral de Oost-Vlaamse derby Deinze - Aalst en de Waals derby Eupen - Wezet springen in het oog. Deinze is de enige ploeg die in 2004 nog niet heeft verloren en zou dit zo willen houden. Daarenboven wil de thuisploeg de 3-2-nederlaag in Aalst goedmaken. Wezet is leider in de derde periode en kende een 18 op een 18. Nochtans is een verplaatsing naar Eupen geen gemakkelijke wedstrijd.

De drie staartploegen hebben elk een thuismatch voor de boeg. Denderleeuw ontvangt Dessel en hoopt de lijn van vorige week door te trekken. Tienen speelt al enkele weken op een degelijk niveau maar winnen lukt heel moeilijk. Tegen Virton is een driepunter echter mogelijk. Ronse krijgt Zulte-Waregem op bezoek. Zulte-Waregem zit nog met de absurde afgelasting van vorige week in het achterhoofd maar is toch gefocust op die derde periode. Ronse rekent op een trainerseffect, nu Laverge is aangesteld als hoofdcoach. Laatste wedstrijd is Sporting West - Maasmechelen. Een wedstrijd die men als een eindeseizoensmatch zou kunnen omschrijven, hoewel Sporting West nog altijd niet volledig veilig is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties