Standard: directeur spreekt

Standard: directeur spreekt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op vrt teletext stond vandaag het bericht te lezen dat Standards rapport voor scheidsrechter Joeri Van de Velde niet mals zal zijn. Dit gaat natuurlijk om die fase met de penalty, waarna er enkele rellen ontstonden met supporters, bestuur en spelers van de Luikse club.

''Van de Velde mist de autoriteit en psychologie om in 1ste klasse een wedstrijd te fluiten'', aldus directeur van Standard Pierre François.

Toch betreurt hij het gedrag van enkele van zijn spelers en bovenal dat van manager D'Onofrio, die op het veld kwam en tumult maakte met de scheidsrechter.

Maar toch, Standard moet slechts 1500 euro betalen aan KAA Gent, ook omdat ze geen klacht indienden tegen de Luikse club.Maar voor D'Onofrio kunnen er wel nog gevolgen zijn. Hij riskeert een PV van een Gentse politieman en dat zou kunnen oplopen tot 5000 euro boete en een stadionverbod van 3 maand tot 5 jaar. Gelukkig kon ex-Buffalo Ivica Dragutinovic de gemoederen nog een beetje bedaren. Ook maakte de bond bekend dat ze een duidelijke verklaring willen van Mpenza, die een deur kapottrapte.Een zaak die dus toch nog een staartje krijgt...

Even een lijstje opmaken van de belangerijkste gebeurtenissen van de zondagmiddagmatch.
- Vernielen van stoeltjes en die op het plein werpen. (supporters)
- Tumult zoeken met scheidsrechter en leiding van de partij (bestuur)
- Kapottrappen van een deur (Mpenza)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties