Standard gaat onder druk door

Standard gaat onder druk door
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Analyse 26ste speeldag

Het was schrijnend om zien hoe bij Standard grote man D'Onofrio tekeer ging tegenscheidsrechter Jouri Van De Velde, na afloop van de wedstrijd op AA Gent.De Luikenaars hadden twee kostbare punten laten liggen in het Ottenstadion en wistenop dat moment zelfs nog niet dat ze hun tweede plaats volledig kwijt waren aan ClubBrugge, dat met 2-3 won in Westerlo.

Zelfs iemand als Michel Preud'homme, van wie je toch kan denken dat hijhet hoofd koel kan houden, liet zich gaan voor de microfoon van Radio 1.''Jullie zoeken ons'', zei hij tegen de reporter. Neen, dit Standard is nogniet rijp om met de druk om te gaan. Dat werd gisteren pijnlijkgeïllustreerd. Na een spannend slot waarin doelman Herpoel onvermurwbaarbleek en M'Penza een strafschop claimde, ging de technische staf vanStandard door het lint. Geen goed voorbeeld voor haar aanhang, die dan ookmaar besliste keet te schoppen in het bezoekende vak.

Brugge van zijn kant herpakte zich goed na het debacle in Bordeaux. Simonsen Verlinden hadden de puntjes op i gezet en dat werd goed opgenomen doorhun ploegmaats en de trainersstaf, die drie wissels doorvoerde. Blauwzwart had deze bolwassing misschien wel eens nodig. Het zag in het Kuipje wel alle kleuren van de regenboog naarmate het einde naderde, maar Club hieldstand en staat nu alleen tweede, op dertien punten van Anderlecht.

Paarswit boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege, na een leuke tweede helft. Misschien met een beetje hulp van de scheidsrechter, die eenlichte strafschop floot. Maar Charleroi had ook hulp nodig van eenkrasselende Peersman en verdediger Tihinen om 0-2 uit te lopen. Buiten hetfeit dat Anderlecht de scheve situatie rechtzette was ook Anthony VandenBorre groot nieuws. Het debuut van de jonge snaak zal vandaag in dekranten breed uitgesmeerd worden.

''Moeten we nu vaststellen dat de scheidsrechters tegen Beveren zijn of zijnhet allemaal racisten?'' Een laag-bij-de-grondse uitspraak van de pr-manvan Beveren, nadat zijn ploeg niet verder geraakte dan een 0-0 gelijkspeltegen GBA. In die wedstrijd kreeg Emmanuel Eboué rood, nadat hij het nieteens was met scheidsrechter Burie. Die floot een fout tegen de Ivoriaan,na een duel met Cooreman.

Racing Genk mocht blij zijn met het puntje in het Jan Breydelstadion.Cercle Brugge was duidelijk de betere ploeg, maar de jongste tijd durfthet al eens sputteren in de aanvalslinie van de groenzwarten. Arysverkwanselde twee levensgrote kansen. Europa lijkt verder dan ooit voor Genk. De vraag in het Fenixstadion die steeds luider en in echo gaat klinken: zal Sef Vergoossen het seizoenseinde halen of niet?

Ook Lierse kon de jongste weken moeilijk scoren. Afgelopen weekend luktehet wel voor de Pallieters. In La Louvière wonnen ze met 0-1. Moeskroengaf in de slotminuten de zege uit handen bij Sint-Truiden. InAntwerp-Bergen stond er maar één ploeg op het veld, maar de thuisploeg konniet tot scoren komen en blijft daardoor met de rode lantaarn zitten.Lokeren deed een schitterende zaak in de degradatiestrijd. 2-3 won deploeg van Franky Van der Elst op het veld van Heusden-Zolder, nadat ze 2-0 achterhad gestaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties