Wordt Standard echt benadeeld?

Volg Standard nu via WhatsApp!

Wordt Standard nu echt benadeeld? Of hadden de Rouches gisteren totaal geen reden om de scheidsrechter te bestoken. Het Nieuwsblad trok op onderzoek uit en kwam tot het volgende opmerkelijke besluit:

Even alle situaties waarin Standard dit seizoen bevoordeeld werd opsommen:
10 augustus : Moeskroen krijgt geen penalty na een duidelijke fout van doelman Habran op Mbo Mpenza. (Moeskroen – Standard: 2-2).
5 december : Mumlek ontsnapt tegen Club Brugge aan een rode kaart nadat hij een overduidelijke hands beging. In dezelfde wedstrijd wordt Club Brugge bovendien ettelijke keren onterecht afgevlagd. (Standard – Club Brugge: 3-1)
13 december : De scheidsrechter kondigt in Charleroi – Standard vier minuten extra aan, maar geeft er vijf. Standard scoort de 0-1 in de vijfde minuut.
15 januari : Moeskroen wordt in Luik verschillende keren onterecht afgevlagd. (Standard – Moeskroen: 3-3)
13 februari : In Genk wordt een doelpunt van Daerden totaal onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. (Racing Genk – Standard: 1-1)

Stuk voor stuk zeer duidelijke fases, waarin Standard telkens goed weg kwam. Uiteraard ging het Nieuwsblad ook op zoek naar de fases waar Standard benadeeld werd. Met een beetje goede wil, sprokkelden men de volgende 4 situaties bij een:
1 december : Na een penaltyfout op Moreira krijgt Standard geen penalty (Heusden-Zolder – Standard: 1-1)
31 januari : Wamberto krijgt een strafschop na een fout buiten de zestien. (Bergen – Standard: 1-1).
7 februari : Van Dooren krijgt rood tegen Lierse, Standard vindt dit onterecht. (Standard – Lierse: 1-1).
14 maart : Emile Mpenza krijgt geen penalty na een duidelijke fout van Van Hoyweghen.

De keren dat Standard bevoordeeld werd, zijn niet alleen veel duidelijker, maar ook veel belangrijker: Moeskroen, Genk en Club Brugge waren immers allemaal belangrijke zespuntenwedstrijden. En het zijn nét die wedstrijden waarin Standard 'bevoordeeld' werd. Misschien moeten ze in Luik toch wat langer nadenken?