Degradatie Antwerp komt dichterbij

Degradatie Antwerp komt dichterbij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp is gefaald in haar opdracht op het Lisp: de Great Old kon geen punten meepakken, waardoor de degradatie nu helemaal onafwendbaar lijkt.

Lierse begon erg twijfelachtig aan de wedstrijd : verdedigend was men aanvankelijk niet echt bij de les, maar Antwerp kon niet profiteren. Verder in de helft kwam Lierse weer in de wedstrijd en begon men Antwerp wat meer weg te drukken. In een goal resulteerde dat echter niet.

Na de koffiepauze begon Lierse erg fel. Het drukte Antwerp volledig weg en uiteindelijk werd dat beloond : Thompson werd in de 16 meter gehaakt door Chiobotariu, waarna Marc Schaessens de penalty feilloos omzette. Een harde klap voor Antwerp, dat nu zeker moest scoren. In de laatste tien minuten drukte de Great Old, maar een goal viel er niet. Eddy Johnson, die met een blessure op het veld moest blijven staan omdat zijn ploeg al drie wissels had doorgevoerd, was nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij kon niet goed afwerken. Een paar minuten voor tijd leek Imagbudu de verlossende treffer te scoren, maar die werd afgekeurd. Een slotoffensief leverde niets op, buiten een rode kaart voor Atalay. Die haalde Thompson neer toen die kon counteren en kreeg een logische rode kaart.

Antwerp lijkt daarmee zeker van de degradatie. Enkel winst woensdag in de inhaalwedstrijd tegen Moeskroen kan hen nog een laatste waterkansje op het behoud geven, maar zelfs dan wordt het nog heel moeilijk. Antwerp heeft momenteel maar liefst 8 punten achterstand op Charleroi, 16e in de stand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties