Anderlecht pakt drie punten in slotfase

In een bij momenten boeiende topper heeft Anderlecht pas in de slotfase afstand kunnen nemen van KRC Genk. Voor Anderlecht de 25ste overwinning van het seizoen. De Limburgers van hun kant mogen Europees voetbal vergeten.

De eerste helft was maar een mager beestje. Er werd niet altijd slecht gevoetbald maar de kansen waren erg schaars. Pas rond het halfuur kregen beide teams een eerste kansje. Jestrovic kopte pal in de armen van Moons, Thijs krulde een vrijschop over het doel van Peersman. Toch kwam Anderlecht nog tot scoren voor de pauze. Haroun leed balverlies en na een knappe pass van Jestrovic kon Iachtshouk scoren; 1-0. Amper vijf minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht. Kompany begin hands in het zestienmetergebied en Thijs schoot vanop de stip de gelijkmaker tegen de touwen.

Meteen na de pauze kregen de bezoekers twee mooie kansen, maar Haroun en Daerden misten jammerlijk. Anderlecht voelde Genk komen en trok zelf ten aanval, het begin van twintig minuten druk van de kampioen. Het offensief bracht echter niks op want Jestrovic schoot tegen de paal en Moons redde prachtig op een poging van Bassegio. De wedstrijd leek dood te bloeden en te eindigen op een 1-1 gelijkspel. Matoukou kreeg een kleine tien minuten voor tijd echter een tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Anderlecht rook zijn kans tegen tien Genkenaars en trok volop richting vijandelijk doel. Eerst trof Bassegio de paal met een hard schot, maar enkele minuten later mocht het thuispubliek toch juichen. Tihinen schoot knalhard op doel, Moons kon niet voldoende redding brengen en zo verdween de bal in doel; 2-1. Genk was aangeslagen en de voorsprong van Anderlecht kwam niet meer in gevaar.