Liever Uefa Cup dan Champions League!

Liever Uefa Cup dan Champions League!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle is in volle strijd met Liverpool en Aston Villa voor de vierde stek in de Premier League. Deze geeft recht op een plaatsje in de voorrondes van de Champions League volgend seizoen. De Magpies zitten ook nog in de halve finale van de Uefa Cup. Daarin moeten ze tegen Marseille.

Kieron Dyer heeft laten weten dat hij veel liever de Uefa Cup zou winnen dan de Champions League halen. Hij zou zelfs blij zijn als ze zeventiende eindigden in de Premier League, maar de Uefa Cup wonnen. Newcastle wacht al 35 jaar op een nieuwe trofee. Dyer weet wel dat de Champions League veel geld kan opbrengen, maar de Uefa Cup winnen is belangrijker dan geld. Bovendien leverde de vorige campagne in de Champions League Newcastle weinig op omdat ze er snel uit lagen.

Newcastle heeft thuis tegen Marseille 0-0 gelijk gespeeld. De terugmatch in de Zuid-Franse stad wordt dus geen gemakkelijke opdracht voor de Magpies. Volgens Dyer moet Marseille komen en kan Newcastle dan op de counter scoren. In de competitie is de slotmatch in en tegen concurrent Liverpool waarschijnlijk allesbepalend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties