OH Leuven toch nog kampioen?

OH Leuven toch nog kampioen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag verscheen Oud-Heverlee Leuven voor het Sportcomité in verband met de klachten over de kwalificatie van spelers tijdens de competitie in derde klasse.

Wat de klacht tegen Union betreft, is Oud-Heverlee Leuven formeel dat de bewering van Union als zou de speler het statuut van amateur hebben, niet overeenstemt met de werkelijkheid.Oud-Heverlee Leuven bracht een aantal stukken bij die deze zienswijze ernstig ondersteunen en die aantonen dat Union zich beroept op een nepstatuut.Op basis van deze aangebrachte stukken vroeg Union om de zaak uit te stellen, zodat zij deze stukken kunnen bestuderen.

Het Sportcomité heeft daarop de zaak uitgesteld naar de zitting van 17 mei a.s.

Naast deze prodecure heeft Oud-Heverlee Leuven ook een dossier ingediend bij het bondsparket. Aan deze instantie werd gevraagd de nodige onderzoeken te verrichten en de onderzoekscommissie te vatten, zodat de volle waarheid over deze materie aan het licht kan komen.

OHL wenst te benadrukken dat zij enorme inspanningen levert om met alle regelgeving in orde te zijn en dat zij mag verwachten dat andere clubs, op de eerste plaats haar rechtstreekse concurrenten, zich daar eveneens aan houden.

Als OHL gelijk krijgt dan verliest Union 13 punten waardoor OHL kampioen is. Met als gevolg dat Bocholt, Union en Walhain de eindronde mogen spelen, en dat KVSK United met lege handen achter blijft omdat het geen periode won.(Het aantal punten dat Union verliest is niet officieel, het werd gebasseerd op de wedstrijdverslagen van de site van Union.)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties