Solomon wint de topper

Solomon wint de topper
Foto: © SC

Solomon Isles heeft in de Oceanische WK-voorronde de topper in groep 1 van Nieuw-Caledonië gewonnen. De thuisnatie in groep 1 behoudt zo na drie speeldagen het maximum van de punten.

Solomon won zaterdag met 2-0 via goals van Omokirio (9de minuut) en Suri (43ste minuut). In een andere wedstrijd in groep 1 won Tonga met 2-1 van Cook Islands. Tonga en Cook zijn de twee kleine broertjes in deze groep en kansloos voor een plaats in de top twee.

In groep 2 maakte Fiji gehakt van Amerikaans Samoa: 11-0. De rustscore was reeds 7-0. Vanuatu won met 0-3 tegen thuisnatie Samoa. Mermer opende na 13 minuten de score, meteen de rustscore.

Maandagmorgen (voor ons) won Nieuw-Caledonië met 8-0 van Cook Islands. Zo behoudt Nieuw-Caledonië een kans op de volgende ronde. Tahiti, favoriet in groep 1, wist slechts met 2-0 te winnen van Tonga. Opvallend genoeg wist Temataua al na één minuut te scoren. Iedereen verwachtte een monsterscore, maar er kwam in de 78ste minuut slechts één doelpuntje bij.

Stand groep 1:

1. Solomon 3-9 (13-0)
2. Tahiti 3-7 (4-0)
3. N-Caledonië 3-4 (8-2)
4. Tonga 3-3 (2-8)
5. Cook Islands 4-0 (1-17)

In groep 2 staat vandaag nog Amerikaans Samoa-Papua Nieuw Guinea op het programma. De top twee van iedere groep gaat door naar de volgende ronde. In groep 1 verwachtte iedereen Nieuw-Caledonië en Tahiti. De eerste plaats van Solomon is dan ook een verrassing. Op de slotdag speelt Nieuw-Caledonië tegen Tonga en speelt Tahiti tegen Solomon, een allesbeslissende speeldag dus. In groep twee maken Vanuatu en Fiji hun favorietenrol waar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties