Vandaag overleg KHZ in Beringen

Vandaag overleg KHZ in Beringen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Burgemeester Mondelaers van Beringen onderhandelt in de voormiddag met specialisten om te kijken welke renovatiewerken er kunnen gebeuren aan het stadion van KVK Beringen en hoeveel deze werken zullen kosten.

Het is de bedoeling dat de kosten van de renovatiewerken gedeeld worden. Een deel zal zijn voor K.Heusden-Zolder SK en een deel voor de stad Beringen. Heusden-Zolder heeft reeds een aantal symphatisanten en mensen gevonden die dicht bij de club staan, die voor een 'lage' prijs deze werken willen uitvoeren. Het is de bedoeling het stadion aan te passen aan de normen van de hoogste klasse. Heusden-Zolder zou volgend seizoen immers graag opnieuw de promotie naar het de Jupiler League afdwingen. Burgemeester Mondelaers zei dat Heusden-Zolder aan een viertal voorwaarden moet voldoen:
- de club moet gezond zijn
- KHZ moet voor een deel instaan voor de kosten
- KHZ moet een toekomst op lange termijn hebben
- KHZ moet de naam Beringen opnemen in de nieuwe clubnaam

Voorzitter Stin Husson bevestigde dat Heusden-Zolder bereid is aan deze voorwaarden te voldoen. Jos Vaesen bevestigde overigens dat Heusden-Zolder geen enkele openstaande schuld meer heeft bij Racing Genk. Dit euvel werd opgelost door de transfer van Dimi De Condé. Husson maakte ook bekend dat Heusden-Zolder in 2de klasse een profclub blijft. Daar zorgt de nieuwe sponsor Serbal voor, een Spaanse firma. Het budget van dit seizoen (2,5 miljoen euro) zal nagenoeg ongewijzigd blijven. Het nieuwe Heusden-Zolder wil uitgroeien tot het uithangbord van West-Limburg en tot een stabiele eersteklasser.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties