Germinal Beerschot klopt Meerdonk

Vandaag startte ook Germinal Beerschot aan haar reeks oefenwedstrijden. Voor de openingswedstrijd trokken de Kielse Ratten naar Meerdonk. Daar won men met 0-3.

Germinal Beerschot begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na luttele minuten knalde Snoeckx de bal op de paal. Enkele minuten later kwam de 0-1 er dan toch. Het was de Braziliaanse tester Jao Paulo die de Antwerpenaren op voorsprong bracht. Jao Paulo zag eerder al een doelpunt afgekeurd worden. Wat later kreeg zijn spitsbroeder Kristof Snelders ook een uitstekende kans, maar de kleine spits kon een voorzet van Jao Paulo niet binnen werken. Uiteindelijk kende Snelders meer geluk: hij ging neer in de zestien en kreeg een strafschop toegekend. Carl Hoefkens trapte die elfmeter echter op de paal.

Na de rust werd er heel wat gewisseld. Het nieuwe spitsenkoppel Prince - Luiz kreeg enkele gouden kansen, maar slaagde er aanvankelijk niet in de bal in doel te werken. Kapitein De Wree deed dat in de 59e minuut uiteindelijk wel. In de blessuretijd werd het nog 0-3 dankzij een penaltygoal van uitblinker Daniël Cruz.